Az év legvidámabb hete Nyíregyházán – 120 program az idei VIDOR Fesztiválon
Fotók: Trifonov Éva

20 helyszín, 120 izgalmas produkció, forgatag, artisták, élő szobrok és sok egyéb program várja a VIDOR Fesztiválra érkezőket. A nyitó hétvége minden napján megtelt a Kossuth tér, pénteken a NOX koncertjén rengetegen vettek részt.

Péntek délután már nagy volt a sürgés-forgás a Kossuth téren, elkészült a nagyszínpad a templom mellett, a kisszínpad és a kivetítő a városháza előtt. A faházakban megnyitottak a vendéglátóegységek, padok és asztalok várták a vendégeket, és az időjárás is kedvezett a VIDOR Fesztivál megnyitásához. A következő napok programjait egy óriásplakáton is megtalálják a belvárosban, sok járókelő itt tájékozódott az aktuális eseményekről.

Ezres tömeg a megnyitón

Pénteken kora este nyitotta meg a városvezetés és a szervező Móricz Zsigmond Színház a 2024-es Vidámság és Derű Országos Seregszemléjét, amely nemcsak a megyeszékhely egyik kedvenc kulturális programja, de az ország számos részéről, sőt még határon túlról is érkeznek ilyenkor Nyíregyházára. A következő kilenc napban 20 helyszín, 120 izgalmas produkció, forgatag, artisták, élő szobrok és sok egyéb program várja a VIDOR Fesztiválra érkezőket. Már a fesztivál megnyitóját is óriási érdeklődés övezte. A megnyitón Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója és a VIDOR főtámogatója, Bárány László, a Master Good cégcsoport alapítója is köszöntötte a megjelenteket. A város polgármestere dr. Kovács Ferenc kiemelte, bár a legtöbben nem várják a nyár végét, Nyíregyháza minden évben készül erre az időszakra és a turisták száma is jelentősen megnő ilyenkor a városban. A művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár beszédében úgy fogalmazott: jó ide eljönni Nyíregyházára és részt venni a VIDOR Fesztivál programjain, ahol olyan élményekkel gazdagodhatunk, amelyet majd a szürkébb napokon fel tudunk idézni.

Megtelt a Kossuth tér

A megnyitó után a környezetvédelem jegyében már nem lufikat engedtek a levegőbe, hanem egy kis színpadi tűzesőt láthattak a résztvevők. A tömeg ez idő alatt csak még nagyobb lett a Kossuth téren, rengetegen várták a NOX koncertjét. A 2000-es évek egyik legnagyobb és legsikeresebb ikonikus zenekara, a pop-rock műfaját a népzenével zseniálisan ötvöző NOX egy különleges, látványos koncerttel lépett először a VIDOR Fesztivál közönsége elé. A táncosokkal tarkított és a produkcióra jellemző energikus és grandiózus koncerten az olyan fülbemászó slágerek is megszólaltak, mint a Százszor ölelj még vagy a Forogj világ, de a legújabb Főnix című lemezükről is elhozták a közönség kedvenceit Nyíregyházára.

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál 2024 - 1. nap