Az iskolakezdésre megújult az Árok és a Moszkva utca
Fotó: Szarka Lajos

Befejeződött Nyíregyházán az Árok utca 539 méteres szakaszának, valamint a Moszkva utca 406 méteres részének felújítása. A város saját forrásaiból, 121 millió forint felhasználásával megvalósított beruházás eredményeként a lakók és közlekedők már használatba vehetik a megújult útszakaszokat. Szeptemberben az Ér és Árpád utcák felújítása is megkezdődött, ahol 300, illetve 310 méteres szakaszok kapnak új burkolatot. Az újabb munkálatok várhatóan szeptember 30-ra fejeződnek be.

Augusztus 30-tól már használatba vehetők a megújult Árok és Moszkva utcai útszakaszok. A közel 1 kilométer hosszú területen végzett aszfaltmarási és helyreállítási munkálatok augusztus elején kezdődtek, és az önkormányzat terveinek megfelelően az iskolakezdésre befejeződtek.

Fotó: Szarka Lajos

Négy utca újul meg teljesen

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit kft. közterület-kezelési igazgatója elmondta, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az utakat a lehető leggyorsabban, minimális közlekedési fennakadás mellett újítsák fel. A NYÍRVV Nonprofit Kft. idén is folytatja Nyíregyháza úthálózatának felújítását. Tavasszal már egy nagyobb volumenű munkát sikerült elvégezni, amelyet most augusztusban és szeptemberben folytatunk. Az érintett négy utca az Árok, a Moszkva, az Ér és az Árpád utca. Ezeken a szakaszokon a régi, töredezett, kátyús és balesetveszélyes burkolatot elbontottuk, az aknaelemeket szintbe emeljük, majd az utcák új aszfaltburkolatot kapnak. Természetesen az útburkolati jelek is megújulnak. Az Árok utcán 539 méter, a Moszkva utcán pedig 410 méter hosszúságú szakasz készült el augusztus 30-ára. Az iskolakezdést is figyelembe vettük, hiszen ez a két utca forgalmas, jelentős gépjárműforgalmat bonyolít le mondta a közterület-kezelési igazgató.

 

Folytatódik az útfelújítási program

A tavasszal elindított útfelújítási program részeként már megújult az Ószőlő, a Fürdő és a Berenát utca is. Ezek a munkálatok a város közúti infrastruktúrájának átfogó fejlesztési tervéhez kapcsolódnak, amely az önkormányzat hosszú távú céljai között szerepel. A jelenlegi felújítások, beleértve a következőként sorra kerülő Ér és Árpád utcákat is, a város saját költségvetéséből, 121 millió forintból valósulnak meg. A másik két utca, az Árpád és az Ér utca felújítása szeptemberben kezdődött, és a munkálatok várhatóan szeptember végére fejeződnek be. Az Árpád utca 310 méter hosszú szakasza, az Arany János utca és a Damjanich utca között kap új burkolatot. Az Ér utcában a Széchenyi utca és a Kiss Ernő utca közötti zsákutca, mintegy 300 méteres szakasza szintén megújultette hozzá Dicső Péter.

Fotó: Szarka Lajos

Kiemelt cél a közútfejlesztés

Dr. Kovács Ferenc polgármester korábban hangsúlyozta, a város közúthálózatának megújítása az elmúlt évtized kiemelt feladata volt, és a jövőben is fontos szerepet kap. A városvezetés célja, hogy az elkövetkező években tovább folytatódjanak az útfelújítások, nemcsak önkormányzati forrásokból, hanem a TOP Plusz program keretében elnyert uniós forrásokból is.

 

 

Kapcsolódó galéria

Árok utca új aszfalt 2024