Az MTK legyőzte a Szparit
Fotó:Trifonov Éva

Az MTK Budapest vendégei voltunk az OTP Bank Liga második fordulójában.

A mieinknél egy változás volt a kezdőben, Gengeliczki Gergő korábbi csapata ellen léphetett pályára. Gyásszünettel kezdődött a mérkőzés Ferenczi Attila emlékére. A vendégszektor 3/4-e megtelt, remek hangulatot varázsoltak szurkolóink. 

Gresó lövése jelentette az első eseményt, de fogta a labdát Demjén, mint ahogy Kovácsréti 30 méteres próbálkozását is. A Szpari birtokolta többet a labdát, az első negyedórában nem volt lehetősége az MTK-nak. A 22. percben viszont Alaxainak kellett becsúszva mentenie Polievka elől a 16-oson belül, majd rövid időn belül két szögletet is rúghattak a hazaiak.

A második után pedig megszerezte a vezetést a fővárosi csapat, Beriasvili fejelt a kapuba a 24. percben, 1-0.

Próbált egyenlíteni csapatunk, közben viszont veszélyesen kontrázott a házigazda.

A 42. percben Kovácsréti 18 méterről centikkel lőtt mellé, így az első félidőben nem változott az eredmény. A hajrában Nagy Dominik sérült meg egy kemény belépő után. Kapitányunk nem is tudta folytatni a találkozót. 

A második félidő Polievka lövéssel indult, sikerült blokkolni. Az 50. percben Bognár 19 méteres szabadrúgása Gresó fejéről pattant ki, majd két szögletet rúghatott egymás után az MTK, de sikerült tisztázni, sőt egy gyors támadás után Kovácsréti beadása volt veszélyes, ám mentettek a kék-fehérek. Az 54. percben Kovácsréti távoli szabadrúgását tolta léc fölé Demjén, a másik oldalon pedig Fejér hárította Kovács próbálkozását. Polievka tekert kapura egy labdát 20 méterről, kapusunk újból mentett a 68. percben. Távoli lövésekkel próbálkoztak a fővárosiak, de rendre sikerült blokkolni, vagy menteni. Pinte lépett ki egy labdaszerzés után, de az utolsó pillanatban becsúszva szerelték a 16-oson belül. Mindkét csapat próbálkozott, az MTK szerette volna bebiztosítani győzelmét, a Szpari pedig az egyenlítésért hajtott.

A 77. percben megduplázta előnyét a budapesti csapat, a csereként beálló Stieber lőtt másodikra a kapuba egy visszapattanó labda után, 2-0. 

A 87. percben szépíthettünk volna, Farkas lépett ki a jobb oldalon, Demjén hárította lövését. Stieber emelt fölé az utolsó percben, majd a következő támadás végén az oldalhálóba lőtt. 

A 93. percben büntetőt kapott az MTK, Jurina lépett ki, Fejér pedig eltalálta a lábát. A 11-est Stieber belőtte, így 3-0 lett a végeredmény. 

MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion

Jv: Derdák Marcell (Garai Péter, Ország Péter) 

MTK: Demjén - Varju, Beriasvili, Nagy Zs. - Kata - Hei (Molnár Á. a szünetben), Antonov(Kovács P. 10.), Horváth, Bognár - Molnár R. (Jurina 76.), Polievka (Stieber 76.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Nyíregyháza: Fejér - Rjaskó, Alaxai, Gengeliczki - Farkas B., Kesztyűs (Leoni 78.), Nagy D.(Tamás O. a szünetben), Nagy B. - Gresó(Pinte 57.), Beke (Babic 57.), Kovácsréti (Kovács M. 78.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Horváth Dávid: - Kapott gól nélkül sikerült ma is győznünk, aminek örülök. Jól kezeltük a Nyíregyháza nyomását, és nem zökkentett ki minket a korai kényszerű csere sem. A mérkőzést jól kontrolláltuk, és kulcs volt, hogy vezetést szereztünk. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, több helyzetet is kialakítottunk, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. 

Tímár Krisztián: - Gratulálok az MTK-nak, megérdemelten nyertek. Nem tudtuk ma azt nyújtani, amit szoktunk. Túlzottan is tiszteltük az ellenfelet, hiányzott ma a harcosság, a szenvedély. Sok párharcot veszítettünk, sok labdát veszítettünk ma, ami nem volt jellemző ránk. Hosszú még a bajnokság, tudtuk, hogy fel kell venni a ritmust, most tanulunk a hibákból, a jövő héten pedig megpróbálunk bravúrt elérni a Puskás Akadémia ellen.