Az olimpia témája köré épült az új nyírszőlősi tábor
Fotó: Trifonov Éva

A Váci Mihály Kulturális Központ támogatásával a Nyírszőlősi Közművelődési Színtér idén egy különleges nyári tábort szervezett Szőlőskerti Ügyesek néven. A tábor július 15-től 19-ig tart, és több mint 20 gyermek számára kínál szórakoztató és tartalmas időtöltést a nyári szünet egy hetében.

A Szőlőskerti Ügyesek táborozói saját olimpiai szurkolóverssel fogadták a Nyíregyházi Televízió stábját. Az egyhetes tábor minden tevékenysége, beleértve a kézműves foglalkozásokat is, a hamarosan kezdődő olimpia témaköréhez kapcsolódik. A gyerekek sokféle kelléket és kézműves tárgyat készítenek, például pólókat vagy akár az olimpiai zászlót. Emellett rengeteg sporttevékenységet is szerveznek számukra, hogy a résztvevők energiájukat hasznosan vezessék le.

„Szivacs kézilabdáztunk, festettünk pólókat és még felvettük a karkötőket, amiket ma kellett csinálnunk”.

A másodikos Lili és a harmadik osztályos Sára, akik testvéreikkel érkeztek a táborba, elárulták, hogy számos élményt gyűjtöttek az elmúlt napokban. A szervezők arról számoltak be, hogy korábban rendszeresen tartottak nyári táborokat Nyírszőlősön, a Szőlőskerti Tagintézményben, amelyek az utóbbi időkben főként focitáborok voltak. Az elmúlt néhány évben azonban már csak a leendő első osztályos gyerekek számára rendeztek táborokat. Emiatt nagy igény mutatkozott egy olyan táborra, amely színes programokkal várja a különböző korosztályú gyerekeket, így szervezték meg a Szőlőskerti Ügyesek nevű sport- és kreatív tábor.

„Jelenleg 20 gyerek van velünk, és nagyon élvezik a tábort, mert a megszokottól eltérő programokat találtunk ki. Igyekeztünk aktualizálni a dolgokat, hiszen hamarosan kezdődik az olimpia, így minden programunk ehhez a témához kapcsolódik. A kézműves foglalkozások is erre épülnek: rengeteg kelléket és kézműves tárgyat készítünk, például pólókat és még az olimpiai zászlót is megalkottuk saját kezűleg. Verset is írtunk, és rengeteg sportfoglalkozásunk van, hogy a gyerekek energiáját levezessük. Erre nagy igény van, hiszen itt társadalmi szükséglet is mutatkozott. Nyírszőlősön már évek óta nem volt olyan tábor, ahol ilyesmi megvalósulhatott volna. Sporttáborok voltak néhány évvel ezelőttig, de ilyen összetett tábor, különösen a Váci Mihály Kulturális Központ szervezésében, itt még nem valósult meg” – részletezte Holpné Varga Éva, a Nyírszőlősi Közművelődési Színtér vezetője.

A táborban elsősorban nyírszőlősi, valamint a helyi iskola tanulóit szólították meg, akik minden nap reggel 8 órától délután 4-ig vehetnek részt a változatos foglalkozásokon. A résztvevők minden nap újabb és újabb kalandokban próbálhatják ki magukat, miközben barátságokat kötnek és emlékezetes élményekkel gazdagodnak.

Kapcsolódó galéria

Szőlőskerti Ügyesek sport és kreatív tábor Nyírszőlősön