Az óperenciás tengeren is túl a nyíregyházi lány

Edina az új kihívások és az angol nyelvtudása fejlesztése érdekében, 2004-ben vette hátára a világot és utazott ki Írországba szerencsét próbálni. Ezután Ausztriába került, majd Angliába, ahol gyerekekre vigyázott, 2008-ban pedig Új-Zélandra költözött, ami – ahogy ő mondja – gyerekkori álma és élete egyik legnagyobb kihívása volt. 18 ezer kilométerre került hazájától, Magyarországról.
– Érdekes volt az első karácsonyunk Új-Zélandon, ami ott a nyár közepére esik. A tengerparton grilleztünk a szeretet ünnepén. Teljesen más világ, mint az európai. Sok helyen lehet látni az utcán fehér, új-zélandi kiwiket és persze maoriakat. A maorik Új-Zéland őslakos népe és sajátságos kultúrát alakítottak ki. Mezítláb járnak a szupermarketekben, a bankban, az utcán. Nem töltik az idejüket az otthoni tennivalókkal, inkább élvezik a szabadságot, sportolnak, társaságba járnak, és a szabadban töltik a nap nagy részét. Kedves, türelmes embereknek ismertem meg őket. Hamar, ha nem is be-, de elfogadtak. Akik külföldön élnek, jól tudják, milyen nehéz igaz barátokat találni, ráadásul Új-Zéland egy bevándorló ország, minden második ember valamilyen más földrészről származik. Itt a házak fa szerkezetűek, emeletes épületekkel csak a belvárosokban lehet találkozni, és szerencsére még mindig nagy arányban vannak ott beépítetlen területek, amelyek őrzik a természet szépségét és emberi kéz által érintetlenek.

Az elefánt így köszönte meg, hogy tejet kapott Edinától

NEHÉZ MEGSZOKNIA AZ IDŐELTOLÓDÁST

Edina párjával jelenleg Ausztráliában, Queensland államban, Brisbane-ben él, ahol egy ausztrál cégnél dolgozik.
– Idén augusztusban megyünk haza Nyíregyházára, körülbelül 2 évente ezt mindig megtesszük. Az út nagyon hosszú. Általában kétszer át kell szállnunk, egyszer Ázsiában, egyszer pedig Európában. Az időeltolódást ilyenkor nagyon nehéz megszokni, hiszen Új-Zélandon 10, Ausztráliában pedig 8 órával előrébb vagyunk, mint Magyarországon.
A világutazó azt mondja, a családjával mai napig tartja a kapcsolatot, többükkel napi szinten beszél. Persze az itteni híreket is követi, hiszen bár több ezer kilométerre él tőlünk, még mindig érdekli, mi történik szülővárosában, Nyíregyházán.

2 HÓNAP ALATT 12 REPÜLŐÚT

– Az elmúlt évek alatt több, különböző országból és földrészről származó emberrel ismerkedtünk meg. Nagyon szeretek utazni. Össze se tudnám számolni, hány repülőn ültem már életemben. Az eddigi rekord 2 hónap alatt 12 repülés. Jártam már többek között Thaiföldön, New Yorkban, Miamiban, San Franciscóban, Las Vegasban, Los Angelesben, de tervben van még Vietnám, Dél-Amerika, Dél-Afrika és Kanada is.

(Szerző: Bruszel Dóra)