Az ország egyik felén ma mindenképp szükség lesz esernyőre
Fotó: Illusztráció

Az ország nagy részén szakadozottá válik a felhőtakaró, felhőátvonulások várhatók, legalább rövid időre kisüt a nap, de az északkeleti, keleti megyékben inkább csak estétől várható érdemi felhőzetcsökkenés – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nap első felében az északkeleti határvidéken még inkább esőre, a Dunántúlon és a Duna vonalában helyenként hózáporokra számíthatunk.

Délután leginkább az északkeleti tájakon fordulhat elő kiterjedtebb csapadékhullás – Borsod északi felében tartós havazás is lehetséges –, másutt már csak néhol fordulhat elő hózápor, záporeső. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, majd estétől kissé veszít erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható. Késő estére általában -4 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Este a keleti, északkeleti megyékben is nagyobb területen csökken a felhőzet, már lesznek derült tájak is. Valamivel több felhő az északi megyékben, illetve a délkeleti határnál lehet.

Késő estig az északkeleti csücsökben még előfordulhat hózápor, majd ezt követően már nem várható csapadék. Foltokban köd, zúzmarás köd képződhet. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk.

A hőmérséklet hajnalban többnyire -6 és +1 fok között alakul, de a fagyzugokban -7, -10 fok is lehet.

 

Forrás: hirado.hu