Az ország legnagyobb takarékszövetkezete jön létre
Az ország legnagyobb takarékszövetkezete jön létre a HAJDÚ, a FŐNIX, a KELET és a SZABOLCS Takarék október végi egyesülésével. A fúzióval létrejövő TISZÁNTÚLI Takarék 154 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 14 milliárd forintos saját tőkével rendelkezik, a két megyében 131 üzleti egységében várják majd az ügyfeleket.

Az országban működő 51 Takarék egyesüléséből várhatóan 12 regionális központú, tőkeerős, stabil és hatékonyan működő Takarék jön létre az év végére. A hitelintézetek egyike lesz a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék teljes területét lefedő TISZÁNTÚLI Takarék. A két megyés fúzióban a HAJDÚ, a FŐNIX, a KELET és a SZABOLCS Takarék vesz részt. A hitelintézetek az augusztus végi küldöttgyűléseiken döntöttek az egyesülési szándékukról, amely november elsején lép életbe. A Takarékok fúziójára azért volt szükség, hogy erősítsék versenyképességüket, és az eddigieknél több és korszerűbb szolgáltatást nyújthassanak az ügyfeleiknek. Bede József a SZABOLCS Takarék elnök-igazgatója elmondta, az ország legnagyobb takarékszövetkezete jön létre, 131 üzleti egységben fogják kiszolgálni a két megyében lévő ügyfeleiket. A szolgáltatási színvonal emelése mellett egy költséghatékony működésre törekszenek.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

154 MILLIÁRDOS MÉRLEGFŐÖSSZEG, 14 MILLIÁRDOS SAJÁT TŐKE

 

A két megyét átfogó, egyesült Takarék közel 100 ezer bankszámla-tulajdonosnak, több mint 20 ezer egyéni és társas vállalkozásnak nyújt komplex pénzügyi szolgáltatásokat, de száznál több települési önkormányzat számlavezetését is végzik.
A mérethatékony működést komoly pénzügyi háttér alapozza meg.
Ölveti Zsolt a HAJDÚ Takarék elnök-ügyvezetője hangsúlyozta, az egyesülés utáni 154 milliárd forintos mérlegfőösszeg és a 14 milliárd forintos saját tőke a jövőben lehetőséget ad arra, hogy akár 3 milliárdos hitelt is nyújtsanak egy ügyfélcsoportnak.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a Takarék a vidék bankja volt és az is marad. A termékskála egységesebbé tételével párhuzamosan továbbra is fontosnak tartják a hely- és ügyfélismeretüket, a kistelepülések vállalkozásainak, lakóinak kiszolgálását.
A hitelintézetek elnökei ünnepélyes keretek között írták alá az egyesülési szerződést Nyíregyházán.

Szoboszlai Tibor