Az ország nagyobb részén napsütésre számíthatunk, máshol marad a borult idő szombaton
Fotó: Illusztráció

Hidegfront vonul át felettünk nyugatról kelet felé, szombat délre már a keleti határt is elhagyja. Több helyen lesz összességében kis mennyiségű csapadék.

Reggel, kora délelőtt az ország nagy részén felszakad a felhőzet és többórás napsütésre számíthatunk, de az északkeleti, keleti harmadban kitart a borult, párás idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délutántól északnyugat felől vastagodó magasszintű felhőzet érkezik fölénk. A fokozatosan gyengülő frontális csapadékzóna tovább helyeződik kelet felé, és kora délutánra a Tiszántúlon is eláll az eső. Az északnyugati, majd a nap második felében a délire forduló szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, a tartósan borult részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Nyugat felől tovább növekszik, majd meg is vastagszik a felhőzet. Párássá válik a levegő, elsősorban a középső megyékben köd is képződik. Legfeljebb szitálás fordulhat elő a borult tájakon. A déli szél egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, gyenge fagy főként a középső megyékben lehet.

Forrás: hirado.hu