Az ötödik helyen zárt a Kölcsey - kiegyenlített volt a mezőny az NB-II-ben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY-KÖLCSEY DSE 35-33 (24-15)

Kölcsey: Torkos, Hrabina 10/3, Dr. Tilki 3, Kelemen, Silye 3, Katona K. 11, Hruska 3. Csere: Csikós, Gyimesi 1, Tóth 2, Papp, Katona B. Edző: Hadobás István

Két ellentétes félidőt hozott a találkozó, hihetetlen alakulással! A bajnoki címre törő hazaiak alaposan ráijásztettek az első játékrészben a nyíregyháziakra. Kihasználva a Kölcsey görcsös akarását tetemes előnyre tettek szert, már 10 góllal is vezettek a játékrész végén(24-14).

- Szünetben megbeszéltük, mindent beleadva megpróbáljuk a lehetetlent. Álomszerű második félidőt produkáltunk, feljavult kapusteljesítmény mellett stabilizálódott védekezésünk, támadásban pedig megoldhatatlan feladat elé állítottuk az egyre kapkodóvá váló bajnokaspiránst és szinte hihetetlen módon de a 47. percben 30-30- állt az eredményjelzőn! Úgy tűnik egyrészt az égiek nem akarták a mi sikerünket, mert egy gólja után a csapatunk talán legjobbja, a 11 akciógólt elérő Katona térde megsérült, másrészt a végjátékban sajátságos módon a két térfélen más-más szabályok szerint folyt a játék, ami végeredményben a bronzérmünkbe került, viszont a bajnoki címhez nyerni kellett a hajdúságiaknak és nyertek is! A két ózdi sporttárs már nem először űzött tréfát velünk, alaposan elrontották kedvenc játékunkat! Végeredményben igen közönségszórakoztató, de edzői idegőrlő idénybúcsúztatón szépen helytálltunk, összességében pedig az 5. helyen végeztünk a tabellán. Végig harcban álltunk az érmekért, ami az igen szoros élmezőnyben a számunkra megszámlálhatatlan sok sérülést hozó szezonban megsüvegelendő teljesítmény - mondta Hadobás István edző. 

Az ifik összecsapásán 35-28-ra nyertek a mieink, amely a még hátralévő meccs eredményétől függetlenül garantálja a bronzérmet a nyíregyháziak számára.