Bajnoki cím után szerződéskötés - Helebrandt Máté már az EB-re készül

 10. alkalommal nyerte meg a 20 km-es gyalogló országos bajnokságot Helebrandt Máté. A nyíregyházi atléta jó formában van, és készül a nyári EB-re.

- Nem voltam olyan gyors mint eddig, de most nem is az volt a cél, hogy az időeredményemen javítsak. Úgy taktikáztam, hogy a végére maradjon még erőm, és sikerült ismét győznöm Békéscsabán – mondta Helebrandt Máté a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája.

Ma két támogatói szerződést is aláírhatott a nyíregyházi gyalogló. A szponzorok a sikeres VB szereplés után hasonló folytatást várnak.

- Bízunk abban, hogy jól szerepel majd a versenyeken. Igyekszünk segíteni a felkészülését táplálékkiegészítővel, edzéstervekkel, illetve egy különleges, infrás edzésmódszerrel is - mondta Olasz Istvánné a Biz-Box Kft. ügyvezetője.

A megyei cégek számára fontos, hogy egy megyei sportoló felkészülését segíthetik.

- Régen én is atletizáltam, ma is sportolok és követtem Máté pályafutását. Nagyon örülök a sikereinek, a magunk részéről szeretnénk hozzájárulni a zökkenőmentes felkészüléshez, és reméljük Tokióban akár dobogóra is állhat – mondta Novák István a NovAgent Team Kft. ügyvezetője.

A versenyző számára most két 10 km-es verseny következik Miskolcon és Tatabányán, nyáron pedig Berlinben állhat rajthoz az Európa-bajnokságon az 50 km-es távon.

Dankó László