Bakosi a magyar örökranglista 4. helyén
A magyar örökranglista 4., a világranglista 29. helyén áll 226 centis ugrásával a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája, Bakosi Péter. A magasugróra még vár egy megmérettetés, hogy kvalifikálja magát a riói ötkarikás játékokra.

Miskolcról, az U20-as Válogatott Viadalról tért haza Bakosi Péter, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája. A magasugró a Magyar Atlétikai Szövetség engedélyével indult a megmérettetésen, ahol 226 centiméteres ugrásával a magyar örökranglista 4 helyére, és az idei világranglista 29. helyére került. A Magyarországon tróntartónak minősülő Bakosi Péter mindössze három centivel maradt alul az olimpiai kvalifikációs szinttől, de még semmi nincs veszve, hiszen előtte áll még két verseny, ahol teljesítheti a magasságot.

 

Módosult a versenyszezon

 

Bakosi Péter azt mondta, egyre jobban érzi magát. Hozzátette, nem úgy indult a szezon, ahogyan szerette volna, mert májusban a legelső versenyen, ami Németországban volt, megsérült. Az achillesével bajlódott egy hónapig. Két hete kezdte el versenyezést ismét.

 

Cél a 229 centi

 

A versenyszezonban naponta már csak egy minőségi edzést végez a Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója. A jelenleg zajló Európa Bajnokságon nem vesz részt az atléta, hanem helyette a Magyar Szövetség versenyén, Debrecenben próbálja megugrani az olimpiai kvalifikációhoz szükséges 229 centit.

ME.