Bántalmazó kapcsolatokról írt dokumentumirodalmat Bocskai Magda és Pokrovenszki Gergely

12 feleség és 1 férj szomorú sorsát meséli el a kötet, akik bántalmazó kapcsolatban élnek-éltek nárcisztikus személyiségű párjaikkal. Itt vannak ők körülöttünk, és azzal, hogy vallottak életükről, segíteni szeretnének azoknak, akik válaszút előtt állnak hasonló helyzetükben, de talán magukon is segítettek azzal, hogy kibeszélték történetüket.

„Sosem találkoztam hozzá hasonló elszántságú férfival, lenyűgözött az energiája. Napról napra gyengültek el bennem a korábbi tervek, az önmagamnak felállított szabályok, és mire észbe kaptam, ott álltunk az oltár előtt…” - így mesélt az egyik interjúalany kapcsolatuk indulásáról. Bocskai Magda és Pokrovenszki Gergely könyve azokról és azokhoz szól, akik bántalmazó kapcsolatban élnek sérült, betegnek is nevezhető párjukkal. Az önző, önelégült és arrogáns, ugyanakkor önmagával elégedetlen társ, a nárcisztikus személyiség megmérgezi párja életét. 12 nő és 1 férfi pokoljárása egyes szám első személyben szól az olvasóhoz. A 20 éve a sajtó világában élő Pokrovenszki Gergely készítette az interjúkat, mert találkozott olyan emberekkel, akik beszélni akartak neki, hogy támogassák sorstársaikat.

„Több emberrel készítettünk interjút. 12 nő, 12 feleség és egy férj szerepel benne. Volt lelki bántalmazás és fizikai is, amikor szó szerint ki kellett menekíteni az egyik riportalanyunkat. Az Országos Kríziskezelő telefonszámát hívtam és ők menekítették ki. De volt milliomos villából eljövő feleség is, aki úgy gondolta, hogy a nehézséget választja és egyedül a gyerekével folytatja az életét, mintsem a milliomos villában.”- nyilatkozta a könyv szerzője, Pokrovenszki Gergely.

A kötet társzerzője Bocskai Magda, aki hosszú távon csak a szeretetben hisz. Bízik abban, hogy az áldozatoknak sikerül megerősödniük a döntéshez, a továbblépéshez. 

„Ad egy kollektivitás érzést, hogy ami velem megtörtént, az megtörtént mással is. És ha más képes volt egy nagyon mély gödörből kimászni, akkor talán nekem is vannak még tartalékaim. Ami szerintem a könyv különlegessége - és lehet, hogy ilyen nem is volt még Magyarországon -, hogy két olyan szakértőt találtunk, aki jogi, illetve lelki szempontból is elemzi a sztorikat. Szűcs Levente egy Németországban élő alternatív pszichoterapeuta, aki igazándiból nárcisztikus, bántalmazott kapcsolatokból gyógyuló embereken segít. Illetve Kiss D. Csaba, aki ügyvéd, és a praxisában naponta találkozik hasonló esetekkel.” – folytatta a könyv társszerzője, Bocskai Magda.

A könyvből hangoskönyv is készült, melynek női szerepeit Kosik Anita, a Móricz Zsigmond Színház művésze olvasta fel. Ő etikai kérdésnek érzi a bántalmazó kapcsolatot, hiszen mindenkinek joga van a jó élethez. Szakértői kapcsolatokat találnak a kötet végén. Életmentő telefon is segíti az olvasókat, melyre sajnos volt szükség a bántalmazásban érintett szereplők körében. Az Országos Kríziskezelő szolgálat telefonja a 80 - 20 – 55 – 20 – as segélyvonal bármikor, ingyenesen hívható. A szerzőkkel pedig a www.milenneveled.hu oldalon léphetnek kapcsolatba.