Befejeződnek a munkálatok

Már a helyreállítási munkákat végzik a Nyírtávhő Kft. dolgozói a Benczúr téren. Május 17-étől dolgoztak itt a szakemberek annak érdekében, hogy a környéken lévő közintézmények elavult fűtési technikájukat felváltva rácsatlakozhassanak a távfűtés rendszerére. Több hónap előkészítő munkát követően májusban kezdődött a távvezetékek kiépítése. Közel 1 kilométer hosszú, 25 centiméter átmérőjű csövet fektettek le másfél méter mélyre a talajba. Kialakítottak három távfűtési aknát, amelyeknek fedlapjait a napokban rakják a helyükre.

 

Távhőre kapcsolódtak az intézmények

 

Joó László, a Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a parkban elkezdődik a füvesítés, illetve a terepszint rendezése, amely előreláthatóan július 15-éig véget ér. Az ügyvezető hozzátette, az intézményeket rákapcsolták a távhőre, megtörtént az úgynevezett élőre kötés is, ami azt jelzi, a terület már a rendszer része.

A rákötések ezen szakaszában a rendszerhez csatlakozott a Kállay Kúria, a Kölcsey és a Vasvári gimnázium, a Jósa András Múzeum és a levéltár. A munkálatokat 130 millió forintból a Nyírtávhő Kft. saját forrásaiból, a Magyar Energiahivatal engedélyezett projektje alapján finanszírozta. A közeljövőben az érkerti és belvárosi intézmények is rákapcsolódhatnak a környezetbarát szolgáltatásra.

M. E.