Befejeződött a felújítás: átadták a Városi Rendelőintézetet

 

Ünnepélyes keretek között adták át a Városi Rendelőintézetet. A szalagátvágást követően helyszíni bejárást is tartottak a belülről teljesen felújított kis SZTK épületében. Korábban kívülről kapott új külsőt, az volt az első üteme a rekonstrukciónak, a mostani második ütemmel belülről is 21. századivá vált az intézmény. Az eseményen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is részt vett, aki kiemelte, hogy az épület nosztalgikus hangulatot idéz számára.

 

Nosztalgikus emlékek

 

– Gyermekkoromtól nagyon sokat lehettem itt és a sportorvosi vizsgálatok során találkozhattam a nagy tapasztalattal rendelkező orvosokkal, akik most is itt vannak többek között. Nagyon nagy szeretet volt mindig az épületben és a nagy tudás mellett az nagyon fontos, hogy barátságos környezetbe érkezzenek a gyerekek – mondta el dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva


A bruttó 183 millió forint összköltségű projekt során a Városi Rendelőintézet belső felújítása, a parkoló-férőhely és akadálymentesített parkoló kialakítása, kerékpártároló és udvarfelújítás, területrendezés és megújulóenergia hasznosítás került megvalósításra.

 

Látványos változás kívül, belül

 

– Az itt dolgozók tudják, hogy van egy széles sávú, gyors internet, minden rendelőhöz külön telefon tartozik, tehát modern a telefon hálózat és ez sokat jelent. Azt majd nyáron tapasztalják, hogy minden váró és rendelő klimatizált, ráadásul mindezt egy napelemmel oldottuk meg, hogy a fenntartása se legyen nagyon költséges. Én azt gondolom, hogy aki eljön majd ide, az látni fogja a különbséget, hogy milyen volt és milyen lett ez az épület. Azt szeretnénk ezzel elérni, hogy a nyíregyháziak egészségügyi ellátása minden szempontból a legmodernebb legyen. Ha itt körülnézünk, szerintem nagyrészt sikerült elérni – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

 

A kis SZTK épületében működik az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság, amelyhez 102 orvosi praxis tartozik, de ezen kívül is számos rendelő található az épületben, például fogászat, iskolaorvosi és sportorvosi rendelő. Több 10.000 ember fordul meg a Városi Rendelőintézetben, gyerekek és felnőttek egyaránt, ezért is volt fontos a fejlesztés.


Cél az egészségügyi színvonal növelése

 

– Az első, ami szembeötlő mindenki számára, az a parkoló. Bent műanyag ablakok, új padlóburkolatok kerültek bizonyos helyekre, a festésen és a napkollektorokon kívül új áramvezeték került az egész épületbe és a vízvezeték rendszerünk is megújult – mondta el Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója.

A városi lakosság életminőségének fontos alapfeltétele a megfelelő színvonalú egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének biztosítása, amelyhez jelen projekt megvalósítása jelentősen hozzájárult.

 

Kanócz Rita