Befejeződött a Városi Rendelőintézet felújítása

A projekt megvalósítása 2017.04.18-án kezdődött, mely az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastrukturális fejlesztését az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését tűzte ki célként.

 

Fotó: Szarka Lajos

 

Az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések hozzájárulnak a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növekedéséhez, elősegítik a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását. Az erőforrások koncentrálásával az egészségügyi alapellátással kapcsolatban álló, többi ágazathoz tartozó közszolgáltatásokkal való hatékonyabb együttműködés, a szolgáltatások költség-hatékonyságának és minőségének javítása is megvalósul.

 

Fotó: Szarka Lajos

 

A projekt keretén belül a gyermekorvosi, fogorvosi, háziorvosi rendelő, valamint védőnői szolgálat újult meg. Megvalósult a belső nyílászárók cseréje, hidegburkolat- csere, épület belső festése, akadálymentes WC kialakítása, személyzeti öltöző és WC kialakítása, vizeletvizsgáló helyiség, hulladéktároló és takarítóeszköz tároló kialakítása, villamos rendszer megújítása. További eredménye a projektnek, hogy korszerűsítésre került a telefonhálózat, valamint kiépítésre került az internethálózat.

 

Fotó: Szarka Lajos

 

A Városi Rendelőintézet épületének gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében napelemek beépítésére is sor került, mellyel jelentős energia-megtakarítás érhető el, illetve hozzájárul az üvegházhatású gázkibocsátás jövőbeni csökkentéséhez. Az akadálymentes közlekedést lift beépítésével valósították meg.
A városi lakosság életminőségének fontos alapfeltétele a megfelelő színvonalú egészségügyi szolgáltatások elérhetőségének biztosítása, amelyhez jelen projekt megvalósítása jelentősen hozzájárult.