Befejeződött az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése

Megtartották az idegen nyelvi tananyagfejlesztéssel és távoktatással kapcsolatos európai uniós pályázat zárókonferenciáját csütörtökön, a Nyíregyházi Főiskolán. A mintegy 225 millió forintos projekt részeként a szakemberek új kurzusokat indítottak, illetve idegen nyelvi oktatási csomagokat is kidolgoztak.

Befejeződött az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Nyíregyházi Főiskolán. Az intézmény egy európai uniós pályázat részeként 51 idegen nyelvi (angol, német, orosz és francia) tananyagot fejlesztett, amelynek több mint fele interaktív, de emellett új kurzusokat is indítottak. A fejlesztés két éve kezdődött, amelynek összköltsége mintegy 225 millió forint.

További képekért kattintson a fotóra!

Nagyné dr. Schmelczer Erika, az Idegen Nyelvi Oktató és Vizsgáztató Központ vezetője, a projekt szakmai vezetője szerkesztőségünknek elmondta, az új rendszer kidolgozására azért volt szükség, mivel az elmúlt években háttérbe szorult az idegen nyelvi oktatás a felsőoktatásban. – Általános és szaknyelvi képzések is készültek, új tananyagokkal együtt – fogalmazott a szakember.

– Az új kurzusok indítása, valamint az idegen nyelvi tananyagok fejlesztése mellett 50 munkaerő-piaci szereplővel is megállapodást kötött a Nyíregyházi Főiskola – erről már dr. Nagy Bertalan projektmenedzser beszélt. – A fejlesztés ezeknek a cégeknek is hasznos lehet, mivel működésükhöz elengedhetetlen a szakmai idegen nyelv ismerete – magyarázta dr. Nagy Bertalan.

A Nyíregyházi Főiskola nemcsak a pályázat megvalósítását, annak utógondozását is vállalta, öt évre. A projekt az Európai Unió támogatásával, mintegy 225 millió forintból valósult meg.
 

(Fotó: Trifonov Éva)