Befejeződött az útépítési program – 38 lakóutca kapott aszfaltot és 5 fontos útszakaszt újítottak fel

38 utcában épült szilárd burkolatú aszfaltos út és további 5 szakaszt újítottak fel – ezzel az eredménnyel zárul a nagyszabású, ötmilliárd forintos útépítési és -felújítási program Nyíregyházán. Az önkormányzat az országban egyedüliként kapott a kormánytól ekkora összegű vissza nem térítendő támogatást a beruházásokra még 2020 év végén.

38 lakóutca kapott aszfaltburkolatot és öt forgalmas szakaszt felújítottak Nyíregyházán egy ötmilliárd forintos kormányzati segítségnek köszönhetően. A megyeszékhely azért kapott támogatást, mert a városvezetés 2013-tól a tartalékok egy részéből az utak aszfaltozásához szükséges kiviteli terveket tudott megrendelni, így volt alap a fejlesztések megvalósításához. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a nyíregyházi projektzáró rendezvényen kiemelte, a forrást egy összegben kapta meg Nyíregyháza 2020 novemberében, így a város saját ütemezése alapján valósította meg a beruházásokat. Két éven keresztül folyamatosan dolgoztak a megyeszékhely különböző pontjain, három ütemben építettek aszfaltos utakat a korábbi földutakból. A városvezetés 2010-től kezdve prioritásként kezeli az útfejlesztéseket, akkoriban még a teljes hálózat közel hatvan százaléka földút volt – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. Most egy történelmi léptékű, komplex programot fejeztek be. Dukai Miklós a projektzárón hangsúlyozta, a kormány és Nyíregyháza között kiváló az együttműködés, minden útépítést a tervek szerint sikerült megvalósítani az ötmilliárd forintos támogatásból.

A térségi fejlesztési igények nevű kormányhatározatban olyan igényeket támogatott vagy szeretett volna támogatni a kormány, amelyek alulról építkező kérésként jelentek meg egyes önkormányzatok részéről és ennek része volt a nyíregyházi fejlesztési csomag. A kormány minden más híresztelés ellenére minden önkormányzattal nyitott az együttműködésre és minden olyan kérést, kérdést szívesen meghall, megtárgyal és támogat, ami a lakossági igényeket, a lakosság jólétét, de nemcsak ezt, hanem az egyes településekre odatelepült vállalkozásoknak a munkáját, az életét is minden nap megkönnyíti” – mondta Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Nyíregyházán.

Részletek a Nyíregyházi Televízió híradójában december 19-én, hétfőn este 18 órától!

 

Kapcsolódó galéria

Útelújítási projektzáró sajtótájékoztató 20221216