Befejeződött Nyíregyháza közösségi közlekedésének fejlesztési projektje

Befejeződött az IKOP-3.2.0-15-2016-00013 azonosító számú „Nyíregyháza Megyei Jogú város közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében 41 db új CNG meghatású autóbusz beszerzése, töltőállomás létesítése és autóbusz telephely kialakítása” című közösségi közlekedés fejlesztésére irányuló projekt. A projekt összköltsége 8.099 milliárd forint, 100%- os vissza nem térítendő támogatottság mellett. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt ideje alatt megvalósult fő tevékenységek:

- CNG kút létesítése;

- 41 db új CNG meghajtású autóbusz beszerzése;

- új autóbusz telephely kiépítése.

A CNG kút műszaki átadás-átvételére 2018. januárjában került sor. A CNG buszflotta az Észak- magyarországi Közlekedési Központ Zrt. – jelenleg VOLÁNBUSZ Zrt. - üzemelteltetésében 2018- februárjától járja Nyíregyháza útjait.

A fejlesztés eredményeként kiépült új autóbusz telephely a XXI. századi követelményeknek megfelelő, a kor igényeit maradéktalanul kielégítő és a távlati fejlesztéseket is ütemezetten kiszolgálni képes létesítmény lett.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi közösségi közlekedés biztosítása érdekében

- a helyi személyszállítási közszolgáltatás végzése céljából - átadja üzemeltetésre a VOLÁNBUSZ Zrt. részére. A kiépítésre került infrastruktúra megteremti a mindennapi rutin szerinti feladatok ellátásához szükséges-, és az eseti, javító-, hibafeltáró munkák szakszerű elvégzéséhez megfelelő hátteret is a helyi közösségi közlekedés megfelelő színvonalának biztosításához.

 

További információ kérhető:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Tel.: 06-42/524-524

Web: www.nyiregyhaza.hu

Kapcsolódó galéria

Nyíregyháza új autóbusz telephelyének átadása