Beköltöztek az új rehabilitációs központba

Sajtótájékoztatót tartottak a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórházban. Beköltözött az Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály az új helyére. A költözés rendben zajlott, és minden a megfelelő helyre került. A betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak is nagyon tetszik a modern épület.

Már az új rehabilitációs központ udvarán tornáznak a betegek. Néhány hete vették birtokba az épületet. Minden reggel tornával kezdenek, és nem csak a gondozottak, a szakdolgozók is szívesen vesznek részt egy kis testmozgásban. A nagykállói szakkórházban közel 600 millió forintot költöttek a fejlesztésre európai uniós pályázatból.

A közel 2 ezer négyzetméteren felépülő kétszintes épület hotel szárnyában a 20 darab 3 ágyas kórterem mellett, orvosi- és adminisztrációs szobát, vizsgáló helyiséget, nővérpultot, míg a Kreatív szárnyban rekreációs foglalkoztatót, kerámia műhelyet, zeneterápiás termet, éttermet és tornatermet alakítottak ki. A foglalkozások már zajlanak a betegek örömére.

A kivitelezés mellett fontos elemét képezte a projektnek a rehabilitációs bútorok beszerzése is, ami 9 millió forint feletti értékben valósult meg, illetve lehetőség nyílt a Módszertani Központ fűtéséhez szükséges korszerűbb és magasabb élettartamú hatékonyabb kazán beszerzésére és telepítésére a projekt keretében több mint 13 millió forint uniós támogatásból.