Betegség után, visszatérés előtt a belső védő

Papucsek Barna nagyon hiányzott ősszel. Nem csak a játéka, hanem harcos mentalitása miatt is. A belső védőnél egy genetikai jellegű betegséget állapítottak meg, fájdalomcsillapítókon élt, de hála annak, hogy időben felfedezték a problémát, és megfelelő orvosi ellátásban részesült, már látja a fényt az alagút végén. 

- Sőt, talán azt is mondhatom, hogy ki is jöttem az alagútból! Folyamatos orvosi kontrollra van szükség, de a megfelelő gyógyszer hatására ma már nem kell fájdalomcsillapítót szednem, és elkezdhettem a munkát a többiekkel. Ez lelkileg is sokat adott, más az, amikor kívülről nézed a többieket, vagy amikor együtt dolgozol velük. Most kell viszont nagyon figyelni arra, hogy ne vállaljam túl magam, sokat hagytam ki, de erre Darabos Balázs erőnléti edző is figyel. Hetente háromszor még most is gyógytornára járok, de már a fiúkkal együtt is edzek, és fokozatosan növeljük a terhelést. Ha nem jön közbe semmi, akkor februárban már ott lehetek a pályán - mondta Papucsek Barna. 

A védővel kapcsolatban még szükség lesz egy orvosi engedélyre a visszatérés előtt. Darabos Balázs nem csak Papucsek Barnára, hanem Vass Patrikra is fokozottan figyel. 

 

- Patrikkal már labdás edzéseket végzünk, egyelőre jól reagál a terhelésre. Nála még lesz egy orvosi kontroll, és reményeink szerint január végére teljesen felépül. Ami a többieket illeti, az első hét tapasztalata alapján jó fizikai állapotban tértek vissza a játékosok. A szabadság utolsó két hetére már kaptak feladatot, ezekről beszámolót is kellett küldeniük, így összességében nem négy, hanem hat hetes a felkészülés. Egyelőre minden a terv szerint halad - mondta Darabos Balázs erőnléti edző.