Biztonságban, nyugodtan indult a tanév
Több mint 12 ezer gyermek kezdte meg tanulmányait egy hete a 2017/18-as tanévben Nyíregyházán. A Nyíregyházi Tankerületi Központ ebben az évben is biztosítani szeretné a legszínvonalasabb képzést azért, hogy a tanulók a város iskoláiban versenyképes tudást szerezzenek. Ehhez minden feltételt megpróbálnak biztosítani a szakemberek.

12 ezer tanuló

 

6681 általános iskolás, köztük 798 első osztályos kisdiák, 3241 gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló fiatal, 644 sajátos nevelési igényű, speciális intézményben tanuló gyermek és 600 kollégista kezdte meg szeptember 1-jén a 2017/18-as tanévet. Alapfokú művészetoktatásban közülük több mint 1000 fő részesül.

 

Megfelelő előkészítés, biztonságos évkezdés

 

A Nyíregyházi Tankerületi Központ már a nyári előkészítő munka során is mindent megtett annak érdekében, hogy a 180 napon át tartó oktatási és nevelési év olyan legyen, ahol a a pedagógusok az ismeretek átadására, a diákok pedig azok befogadására tudjanak koncentrálni.

Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a Nyíregyházi Tankerületi Központ összes intézményében nyugodtan, biztonságosan kezdődött meg a tanév. Az igazgató hozzátette, ebben nagyon sok munkatársuk kiváló munkája van. Gaszperné Román Margit köszönetét fejezte ki az intézmények dolgozóinak pedagógusainak, vezetőinek, hiszen úgy fogalmazott, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg.

 

Minden iskolában volt karbantartás vagy felújítás

 

A nyugodt, biztonságos tanévkezdés érdekében a nyár az ütemezett felújítások jegyében telt el. Valamennyi oktatási intézményben megvalósultak kisebb- nagyobb felújítások, karbantartások. Ezek összesen közel 37 millió forintba kerültek.

 

Négy járás iskolái

 

A négy járást lefedő Nyíregyházi Tankerülethez a 2017/18-as tanévben 44 székhelyintézmény 95 feladatellátási hellyel tartozik. 40 településen közel 3000 közalkalmazott, közülük 2153 pedagógus és 48 köztisztviselő dolgozik. A Nyíregyházi Tankerületi Központ célja, hogy minden tanulónak megfelelő képzést, oktatást, versenyképes tudást biztosítsanak. Szeretnék elérni, hogy az iskolákban minden gyermek megtalálja a számára megfelelő tanulási utat. Ebben a tanévben kiemelt figyelmet fordítanak az intézmények rugalmasságának javítására és arra, hogy az oktatási-nevelési intézmények a diákok érdekében képesek legyenek a megújulásra. A Nyíregyházi Tankerületi Központ a már meglévő, jó kapcsolatait kívánja bővíteni a társadalmi szervezetekkel, kutatva az együttműködés további lehetőségeit. Az iskolákkal segítő-partner viszonyt szeretnének kialakítani úgy, hogy mindenben támogatni kívánják a pedagógusokat iskolai munkájuk során. Az oktatást segítő szervezet pályázatot nyújtott be infrastrukturális fejlesztésekre, így négy nyíregyházi intézmény újulhat meg. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban, a Bárczi Gusztáv Általános Iskolában, a Zrínyi Ilona Gimnázium Kollégiumában, valamint az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tanginméztényének Kollégiumában várható fejlesztés vagy felújítás a 2017/18- as tanévben.


ME.