Bohócdoktorok rendeltek a kórházban

Bohócdoktorok szórakoztatták ma délután a beteg gyerekeket a Jósa András Oktatókórházban. Meglepték a kicsiket, történeteket, mutatványokat hoztak nekik, hogy mosolyt csaljanak az arcukra.

 

RENDSZERESEN TARTANAK VIZITEKET

 

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tagjai most különleges produkcióval álltak ki, de heti rendszerességgel vizitet tartanak a gyermekosztályokon. Azt vállalták fel, hogy felvidítják a kórházban fekvő gyerekeket, mert azt vallják, a nevetés gyógyít.

További képekért kattintson a fotóra!

– Egy beteg gyereknek, amikor kiszakad az otthoni környezetből, nem a családjával van, nehéz vizsgálatok várnak rá, ez egy nagyon félelemteli környezet. Ebben a helyzetben nagyon fontos, hogy egy kicsit eltereljék a figyelmét, és egy kicsit a jóra, a nevetésre, a vidámságra összpontosítsanak – mondta Magyar Zsuzsa, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány adományszerzője.

 

HISZNEK A NEVETÉSTERÁPIÁBAN

 

A bohócdoktorok hisznek a nevetésterápiában, amelyről azt mondják: tudományos alapja is van. A kutatások is azt bizonyítják, hogy a nevetés és vidámság segíti a betegek gyógyulását. A Piros Orr Bohócdoktor Alapítványnál 27 bohóc dolgozik, akik rendszeresen ellátogatnak a kórházakba. Azt mondják, művészetüknek az a titka, hogy távozásukkor a beteg gyerekek szívében ott hagyják a képzelőerő és az életöröm szikráit. Ezért szeretik a beteg gyerekek őket, és várják oly nagy izgalommal a következő bohócvizitet.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)