Bokszedzés az iskolában

"Madár" szállt a nyíregyházi Bethlen Iskolába. Erdei Zsolt korábbi profi ökölvívó Barkóczi László meghívására érkezett a megyeszékhelyre, akivel korábban együtt is bokszoltak. A Dávid SC trénere úgy gondolta, egy élménybeszámolót és bemutató edzést szervez a világbajnoknak a Bethlen Iskolában, akit a napokban a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének választottak. 

További képekért kattintson a fotókra!

-Nagy örömmel, az első hívó szóra jöttem. Próbálom a fiatalokat arra ösztönözni, hogy minél többen sportoljanak, mozogjanak, ezen belül bokszoljanak. Magyaroszágon jelenleg kevés az ökölvívó, szeretnénk bővíteni a létszámot, mert akkor könnyebb lenne kiválasztani a legügyesebbeket is. Ezen mindenképp fejleszteni szeretnénk, mind a fiúknál, mind a lányoknál - mondta Erdei Zsolt. 

A szövetség elnökeként nagy rajta a teher, az elvárás és a felelősség is. Mindenki minél hamarabb eredményeket szeretne látni. 

- Az ifjú titánokat és azokat a fiatalokat kell komolyan menedzselnünk, akikben benne van még egy-két olimpia. 19-20 éves korban van a legnagyobb lemorzsolódás. Felnőttek ellen nincs akkora sikerélményük, súlycsoportot váltanak, sokan pedig befejezik pályafutásukat a kudarcok után. Nekünk már a 2020-as, 2024-es olimpián bizonyítanunk kell, jó lenne érmet szerezni. Ehhez sportdiplomácia terén is nagyot kell előre lépnünk, azon dolgozom a következő hónapokban, hogy ez sikerüljön - mondta Erdei Zsolt. 

Barkóczi László tanítványaival egy rövid bemutatót is tartott. A nyíregyházi szakember ökölvívói legutóbb nagyszerűen szerepeltek a diákolimpián, és ennek köszönhetően nemzetközi versenyekre is meghívást kaptak. 

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)