Bölcsődék nyári szünete

Még javában játszanak a gyerekek a Katica Bölcsőde egyik csoportszobájában. Szüleiket azonban egy törvényi kötelezettség értelmében már tájékoztatták az intézmény munkatársai arról, hogy a bölcsőde július 17-e és július 28-a között zárva tart. A kicsik azonban akkor sem maradnak ellátás nélkül, hiszen a Babaház Bölcsőde fogadja majd őket. A város fenntartásában működő kilenc bölcsőde két ütemben, július folyamán zár be. Július 3-tól 14-ig három bölcsődében lesz szünet. Így a Napsugár, a Nefelejcs és a Babaház Bölcsőde gyermekeit a Katica Bölcsőde fogadja ideiglenesen. Július 17-től 28-ig az Őzike, a Hóvirág, a Micimackó, a Katica, a Bóbita és az Aprajafalva Bölcsőde kicsinyeinek lesz szünet, de aki a zárva tartás alatt is járni szeretne, annak a Babaház Bölcsődébe kell menni.

 

Jelezni kell a szándékot!

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta,
a szülőknek a zárva tartás ideje előtt abban a bölcsődében kell jelezni a szándékukat a bölcsődei ellátás igénybevételére, amelyik bölcsődébe jár a gyermek. Az igazgató hozzátette, ezt követően a szülővel kötnek egy megállapodást, amely arra a kéthetes időszakra vonatkozik, amikor igénybe veszi az ügyeletes bölcsőde szolgáltatását. A szülőnek mindössze ennyi adminisztratív feladatuk van a bölcsődei zárva tartással kapcsolatban.

 

Minden a megszokottak szerint történik

 

Az ügyeletes bölcsődékben a gyerekek napirendjében nem történik változás, minden a megszokottak szerint zajlik. Célszerű a gyermek személyes dolgait, a benti és a kinti ruháját, valamint a cipőjét, az ideiglenes bölcsődébe átvinni, de egyéb intézkedésre nincs szükség. Amíg egy-egy bölcsőde zárva tart, addig van lehetőség a kisebb felújításokra és a nagyobb fertőtlenítésekre annak érdekében, hogy a szünidőről visszatérő gyerekeket kellemes és ideális környezet fogadja.

ME.