Bombahír az év végére - Ismét lesz Rally EB!

A Magyar Autó-motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) és az ERC promótere, a WRC Promoter GmbH aláírta a megállapodást a 2023-as magyarországi rali Európa-bajnoki futam megrendezéséről.

Magyarország egy év kihagyás után rendezhet újra rali Eb-futamot (ERC), a versenyt Nyíregyháza központtal a Zempléni-hegységben és környékén október 6–8-án bonyolítják le. Nyíregyházán lesz egy belvárosi gyorsasági szakasz is, de a mezőny ellátogat a máriapócsi Rabócsiringre is egy szuperspeciál szakasz keretében. Az októberi verseny zárja a 2023-as idényt, amely a versenysorozat 70. évfordulója lesz.

- Számos pozitívummal jár, ha minél több meghatározó bajnokság naptárát magyar versenyhelyszín, forduló tarkítja. Ez nemcsak országunk helyét erősítené az autó-motorsportok világtérképén, hanem a turisztikai forgalmat élénkítve növeli Magyarország szálláshelyeinek kihasználtságát. Az élő televíziós közvetítések pedig számos ország több millió háztartásába jutnak el és növelik hazánk ismertségét - mondta a keddi sajtótájékoztatón Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.