Bombariadó a törvényszéken

Tegnapi napon, 2017. április 27. napján megtartottuk a Nyíregyházi Törvényszéken a szokásos évértékelő összbírói értekezletünket, melyen valóban jelen volt dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke. A rendezvény rendben lezajlott, semmilyen atrocitás nem történt. A mai bombariadó semmilyen összefüggésben nem állt a tegnapi rendezvénnyel.

A Nyíregyházi Törvényszék és Járásbíróság épületeiben nem tárgyaltak olyan kiemelt érdeklődésre számot tartó ügyet, amely összefüggésbe hozható a bombariadóval. Az online médiában megjelent ún. „Fekete Sereg”-et érintő büntetőügyet a mai napon nem tárgyalták egyik épületben sem.

A bombariadó nem volt valós. A rendőrség 8 óra 5 perckor értesítette a bíróságot a fenyegetésről, és az épület átvizsgálása még háromnegyed órát sem vett igénybe. A mai napon a Bocskai utcai épületbe 8 tárgyalást tűztek 8 óra 30 perctől, a tárgyalásokat nagy részben megtartották, kizárólag egy ügyben nem tudtak érdemi tárgyalást tartani.

Az utóbbi időben a hasonló fenyegetések elkerülték bíróságainkat, hiszen az utolsó bombariadó 2014. április 1. napján történt, amely akkor sem vezetett „eredményre”, és most sem volt alkalmas a bíróság munkájának befolyásolására.

A bíróság tájékoztatja a közvéleményt, hogy a „bombariadó” elkövetőjét közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt felelősségre vonják, e cselekmény büntetési tétele alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztés, a köznyugalom súlyos megzavarása esetén pedig 5 évig terjedő szabadságvesztés.