Bonfanti: A gyárnak a város fejlődése is fontos

Az Electrolux Lehel Kft. tizenegy évvel ezelőtt, 2004-ben nyitotta meg gyáregységét Nyíregyházán. A nyíregyházi és a jászberényi hűtőszekrénygyár együtt az Electrolux csoport legnagyobb hűtőkészülék gyártóbázisa Európában. A cég amellett, hogy már évek óta folyamatosan több mint ezer embernek biztosít munkalehetőséget a szabolcsi megyeszékhelyen, aktív szerepet tölt be a helyi közösségek életében is. Alessio Bonfanti, a nyíregyházi gyár igazgatója azt mondta, a termelés mellett fontos számukra a város és a gyár kiváló együttműködése, partnerek kívánnak lenni a városfejlesztésben, illetve amikor lehetőségük adódik, Nyíregyháza programjainak. Ennek egyik következő állomása pedig éppen szeptember ötödikén lesz, amikor reményeik szerint sokan állnak majd rajthoz, hogy fussanak az Electrolux VIDOR jótékonysági félmaratonon.

„HAGYOMÁNYT KÍVÁNUNK TEREMTENI”

– Tavaly, a 10 éves jubileumi évforduló alkalmából, amikor átadtuk az Electrolux sétányt és megrendeztük a 10 év 10 km elnevezésű futóversenyünket, megfogalmazódott bennünk, hogy hagyományteremtő céllal ezt minden évben szeretnénk megszervezni. Nagyon örülök annak, hogy idén ez egy különleges programmal, a VIDOR Fesztivállal lesz egy időben – idézte fel az előzményeket Alessio Bonfanti, aki 2013 óta vezeti a nyíregyházi gyáregységet és ő maga is szívesen fut szabadidejében a Sóstói-erdőben.
– Szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának a kezdeményezésünkhöz, hiszen idén igazán nemes célért futhatnak majd a versenyzők. Minden résztvevő a nevezési díjából 1000 forinttal hozzájárul a Jósa András Oktatókórház gyermeksebészeti osztályának működéséhez. A rajt a Kossuth téren lesz, és egészen Sóstóig fut majd ki a mezőny, ezt követően pedig visszatér a belvárosba. A 21 kilométert nemcsak egyénileg, hanem 2, illetve 4 fős váltóban is lehet teljesíteni. De lesz VIDOR-ka futás is, ahol a gyerekek és a családok indulhatnak, itt a táv 3 kilométer. A versennyel szeretnénk egyúttal az egészséges életmód fontosságára, a mozgás örömére, a közös, családi és csoportos programokra is felhívni a figyelmet.

SEGÍTÜNK, HA LEHETŐSÉGÜNK ENGEDI

Júliusban már beszámoltunk arról, hogy az Electrolux 228 kis energiafogyasztású kombi hűtőszekrényt adományozott 83 olyan nyíregyházi intézménynek, ahol vagy egyáltalán nem volt hűtőgép, vagy az már régi és nagy energiafogyasztású volt.
– Ez az Electrolux hűtőszekrénygyárnak egy kisebb gesztus volt, de tudják, sokaknak mégis nagy segítség, így ha csak egy kis lépéssel is, de szeretnék jobbá tenni a családok, a nyíregyháziak életét – emelte ki Alessio Bonfanti.

KÖRNYEZETVÉDŐ SZEMLÉLETTEL

Az Electrolux stabil gyárként van jelen Nyíregyházán és előreláthatólag a jövő évben is több mint ezer embert foglalkoztat majd. Az igazgatótól megtudtam, minden évben vannak új beruházásaik és technológiai fejlesztéseik. Egyik fő feladatuk, hogy fejlesztéseikkel hozzájáruljanak a termékek energiafogyasztásának csökkentéséhez. A statisztikák szerint jó úton haladnak, hiszen az Electrolux hűtőszekrényeik évről évre jobb és jobb energiaosztályba kerülnek.

„ÖRÜLÖK, HOGY ITT ÉLHETEK”

– Jól érzem magam Nyíregyházán, örülök, hogy itt élhetek. Közeleg a VIDOR Fesztivál, jó, hogy mindig ilyen sok, változatos program van a városban. Az pedig nem elhanyagolható tény, hogy folyamatosak a fejlesztések a megyeszékhelyen, egyre több cég választja bázisának Nyíregyházát, a beruházások száma is nő. A lányaim idén szeptemberben, vagyis most mennek majd iskolába, úgy gondolom, számukra is sok lehetőséget nyújt városunk, biztosítottnak látom fejlődésüket itt – emelte ki Alessio Bonfanti, aki bár nem Magyarországon született, de jól érzi itt magát, és most már Nyíregyházát tekinti otthonának.

Bruszel Dóra