Bravúr - magyar motorosok harcoltak az első helyért a MACEC Kupán!

Magyar bajnoki, EB Challenge, U21-es EB selejtező, majd MACEC Kupa. A Nagyhalász Speedway Ring magasra tette a lécet, egymás után szervezi a nemzetközi salakmotorversenyeket, és amikor az ember azt gondolja, ennél izgalmasabb forgatókönyv már nem léptezik, akkor az élet mindent felül ír...

Az EB Challenge versenyen nem vitás, hogy Európa elitjéhez tartozó versenyzők húzták a gázt, akik magas színvonalat képviseltek. Az U21-es versenyen a jövő klasszisai versenyeztek, a MACEC Kupán pedig hat nemzet salakmotorsai - köztük négy magyar - álltak rajthoz.

Az már a második kör után látszott, hogy izgalmas lesz a végjáték, mert a futamgyőztesek közül senki nem tudott duplázni, így végig szoros volt az állás. Fazekas Dennis rendre az első vagy a második helyen végzett, Magosi Norbert egy rossz kezdés után egymás után nyerte futamait. Kovács Roland egy kuplunghiba miatt az első rajtjánál nagyot esett, és később nem is tudott elindulni sérülése miatt, és a szlovák Valkovic is mentőben hagyta el a pályát egy baleset után. Az ukrán Levyshyn folyamatosan gondoskodott látványos előzésekről, és a lengyel Curzytek is fantasztikusan motorozott. 

Az utolsó futamok előtt többen is esélyesek voltak a végső győzelemre, és végül az első és a harmadik helyről is különfutam döntött, mivel holtverseny alakult ki! Ráadásul két magyar, Fazekas Dennis és Magosi Norbert volt a legjobb, 12-12 pontot szereztek!

A különfutamot a 17 éves Fazekas nyerte, 5-6 (!) cm-el megelőzve Magosit, hatalmas csata után! A harmadik helyért hárman csaptak össze, és végül a lengyel Patryk Woydylo nyerte ezt a futamot, így a harmadik helyen zárt. 

  

A verseny végén tehát a Nagyhalász Speedway Ring versenyzőjének, Fazekas Dennisnek a tiszteletére szólt a magyar himnusz, a MACEC Kupa pedig további négy versenyhétvégével folytatódik. 

Végeredmény: 

1. Fazekas Dennis 12, 2. Magosi Norbert 12, 3. Patryk Woydylo(lengyel) 11, 4. Michal Curzytek 11, 5. Marko Levishin (ukrán) 11, 6. Andrij Kobrin (ukrán) 9, 7. Stanislav Melnyicsuk (ukrán) 8, 8. Jakub Valkovics (szlovák) 8, 9. Patrik Mikel (cseh) 8, 10. Przemyslaw Liska (lengyel) 8, 11. Andrij Rozaliuk (lengyel) 6, 12. Jan Macek (cseh) 5, 13. Milen Manev (bolgár) 4, 14. Jaroslav Petrák (lengyel) 3, 15. Nazar Fedorcsuk (ukrán) 3, 16. Bárány Márk 1, 17. Kovács Roland 0 ponttal.