Búcsú - kikapott a Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus a Győr otthonában

 A Győr korábban a Nyírbátort és a SZEOL-t búcsúztatta, míg a Szpari a Tiszakécske és a Csorna ellen nyert.

 

WKW ETO FC Győr - Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-1)

Győr

Jv: Szilasi Szabolcs ( Aradi, Mohos)

Győr: Szatmári Z.- Tajthy (Kovács, 79.), Bagi, Debreceni, Rokszin, Erdélyi(Zamostny, 66.), Szabó, Gyagya, Szimcso, Vadász, Szatmári L.(Magasföldi, 61.)

vezetőedző: Szentes Lázár

Nyíregyháza: Jova - Hinora (Bajzát, 64)., Fodor, Kelemen, Papp, Kártik, Holdampf, Gréczi, Rezes, Horváth(Kesztyűs, a szünetben), Dragóner(Rudolf, 56.)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás

A Szpari kezdte a találkozót szakadó esőben. A 2. percben egy szöglet után tisztáztak a hazai védők, majd mezőnyjátékot hozott az első tíz perc. Hazai részről egy távoli lövés szállt fölé, majd Kelemen kapott sárgát. A 18. percben egy lecsorgó után Kártik próbálkozott távolról, fölé lőtt. Mindkét oldalon volt egy-egy vitatott szituáció, de büntetőt egyik gárda sem kapott. A 23. percben aztán megszerezte a vezetést a Szpari, egy szöglet után Kártik Bálint fejesét követően került a hálóba a labda, 0-1. A 35. percben Szabó csavart mellé, majd a 39. percben egyenlített a Győr, az első lövés még a kapufáról kipattant de éppen Erdélyi elé került a labda, aki a kapuba emelt, 1-1. Az első félidő kiegyenlített játékot és egy-egy találatot hozott. A második félidő elején mezőnyjáték volt, egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. Az 57. percben megszerezte második gólját a Győr. Szabó ment el a bal oldalon, beadása után ismét Erdélyi érkezett jól, 2-1. Próbált egyenlíteni a Szpari, és Rudolf beadásáról alig maradt le Rezes középen, a másik oldalon pedig Bagi lövését fogta Jova. A 78. percben Bajzát lőtt a jobb oldalról, védett a kapus. A 81. percben közel állt az egyenlítéshez a Nyíregyháza, de Fodor fejese után centikkel ment mellé a labda. Majd Rezes szerzett erőszakosan labdát, lövését hárította Szatmári. A 88. percben Rudolf 25 méteres szabadrúgását nagy bravúrral ütötte ki a kapus. A végére jutott egy Jova védés is, Szimcso lövését vetődve fogta. A 93. percben aztán már a Szpari kapusa is előre ment egy szögletnél, ám a győriek kirúgták a labdát, és Szabó a kontra végén az üres kapuba helyezett, 3-1. Ezzel az ETO jutott tovább a Magyar Kupában.

Dankó László