Búcsút intenek a földútnak: megújul a Szíjgyártó utca is

A szegélyezés már befejezõdött, jelenleg az útalap építése és az aknafedelek szintbehelyezése zajlik. A késõbbiekben megtörténik az aszfaltozás és a csapadékvíz-elvezetõ árok kialakítása is. Az útszakasz elõreláthatólag október 15-ére készül el. Dr. Kovács Ferenc polgármester helyszíni szemlén tekintette meg a munkálatokat. Hozzátette, ezeket a fejlesztéseket saját erõbõl, hitelfelvétel nélkül végzi az önkormányzat. Borbányán még bõven vannak földutak, ezért a lakosság örömmel fogadja a változásokat. Bajnay Kornél, a városrész önkormányzati képviselõje elmondta, a településrészen a jövõben további fejlesztések várhatók. Felújítják a Tünde utcát, illetve terveik között szerepel a Tünde utca és a Kállói út közötti Lujza utca is. Hozzátette, a borbányaiak egyik régi vágya a kerékpárút, ez is megvalósul, hiszen a Kígyó utcától a Tünde utcán át egészen a Kállói út végéig kiépül.

HELYREÁLLÍTJÁK A PIAC ELŐTTI PARKOLÓT IS

A városban egyébként idén 5 földút kap új aszfaltburkolatot (Merkúr u., Mohács u., Szíjgyártó u., Lombkorona u., Hold u.,), három helyszínen pedig a már meglévõ utak felújítására kerül sor (Kodály Z. u., Gádor B. köz, Krúdy Gy. köz). A Merkúr, Mohács, Lombkorona és Kodály Zoltán utcákon már befejezõdtek a munkálatok, a Szíjgyártó és Hold utcákban jelenleg is dolgoznak. A Tokaji úti piac elõtt is helyreállítják a parkolót 726 négyzetméteres felületen. Az útépítés és -felújítás nettó 255 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg.

Nyíregyházán 2016-ban az önkormányzat nettó 525 millió forintot fordít út- és járdaépítésre, -felújításra, -javításra.

Járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyházán összesen 14 helyszínen folynak, többek között érintve Oros, Érkert, Alsóbadur, Hímes városrészeket és a belvárost. Az Alsóbaduri út 317 méteres szakaszán új járdát alakítanak ki, a további 13 helyszínen a már meglévõ járdaszakaszokat állítják helyre. Befejezõdött a helyreállítás a Sóstói úton a Ferenc körút–Stadion utca közötti szakaszon. A teljes program elõreláthatóan 2016. november 30-áig ér véget, és közel nettó 200 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

 

Járdafelújítás a Bethlen Gábor utcán

A járdafelújítások az alábbi helyszíneket érintik:

Széchenyi u. (Vasgyár u.–Repülõhíd között)
Deák F. u. (Móricz Zs. u.–Arany J. u. között)
Bethlen G. u. (Városmajor köz–Bessenyei tér között)
Magyar u. (Fõ u.–Búcsú u. között)
Korányi F. u. (Ferenc krt.–Garibaldi u. között gyalog-kerékpárút)
Inczédy sor (Szt. István u.–Bocskai u. között)
Sóstói út (Ferenc krt.–Stadion u. között gyalog-kerékpárút)
Bocskai u. (Inczédy sor–Nagyvárad u. között)
Ady E. u. (Szt. István u.–Szántó K. J. u. között)
Sarkantyú u. (Kossuth u.–Ószõlõ u. között)
Kereszt u. (Virág u.–Szarvas u. között)
Északi krt. (Széna tér–Vasvári P. u. között gyalog-kerékpárút)
Városmajor u. (Északi krt.–Városmajor köz között)