Célegyenesben a felkészülés - egy hét múlva kezdődik a kézilabda bajnokság

 

Sorban vívja a felkészülési mérkőzéseket a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdások február elején kezdik a szezont, így a finomításoké a főszerep a következő napokban. Csütörtökön Mezőkövesdre utazik az együttes az utolsó edzőmeccsre.

- Hátráltatott minket néhány sérülés a felkészülés során, Székely Nikola és Gidai Máté sem volt egészséges. Rájuk még a Mezőkövesd ellen nem biztos, hogy számíthatok, és kérdéses, hogy az első bajnoki meccsre milyen állapotba kerülnek – mondta Bécsi János vezetőedző.

A keretben mindössze egy változás történt, Mihályi Béla visszatért Nyíregyházára. Ő tagja volt a junior bajnokságot nyert csapatnak, de aztán a Veszprém játékosa lett. Tavasszal a felnőtt keretet erősíti. A csapat ősszel gyors játékot játszott, és hasonlóra lehet számítani a folytatásban is.

Nagyon sok fiatal van a csapatban, és igyekszünk ezt kihasználni a támadásoknál. Hasonló lesz a játékunk tavasszal is, bízom abban, hogy tudunk gyors gólokat szerezni - mondta Horvácki Márió játékos.

Az elmúlt hetekben sokat erősítettek a játékosok, így kondícionálisan nem lesz gond tavasszal. A csapat az Ózd ellen kezdi az idényt február 3-án. Az első hazai meccset február 9-én vívja az NYKC a Mizse ellen. Egy kivétellel mindig pénteken vívja majd hazai találkozóit a kézilabda együttes, igazodva a szurkolói igényekhez. A klub abban bízik, sokan látogatnak majd ki tavasszal a találkozókra. A bajnokság nagyon szoros, az első és a hatodik között mindössze öt pont a különbség.

Dankó László