Cipősdoboz akció

Karácsonyi dalokkal hálálták meg a beregi gyerekek a Baptista Szeretetszolgálatnak, hogy mindannyian egy cipősdoboznyi ajándékot kaptak. Az egyház a tiszaszalkai általános iskolában 823 óvodást és iskolást ajándékozott meg az Aegon biztosító segítségével. A társaság 3 millió forint értékben vett meglepetéseket a gyerekeknek. A Baptista Szeretetszolgálat 11 éve indította el a Cipősdoboz akcióját. Az önzetlen felajánlásoknak köszönhetően az elmúlt 10 évben negyedmillió ajándékot osztottak szét a karácsonyi időszakban. Tiszaszalkán arról számoltak be, hogy ugyan december 19-ig várják a cipősdobozokat a segíteni kívánó polgároktól és szervezetektől, de már most országszerte megkezdődött az ajándékok kiosztása is.

– Fontosnak tartjuk azt, hogy ne csak a megyeszékhelyeken, vagy Budapesten, hanem a lehető legtávolabbi településeken is eljusson a gyerekekhez ez az ajándék, hiszen sajnos sok gyermek számára szűkösebb a karácsony, és vannak olyanok, akiknek talán ez az egyetlen ajándékuk – mondta Révész Szilvia, kommunikációs igazgató. – Az ünnepek előtt ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy embertől-emberig eljusson a szeretet üzenete.

December 19-ig országszerte 200 gyűjtőponton lehet leadni a cipősdobozokat a Baptista Szeretetszolgálatnak. A legtöbb ajándékot ünnepségek keretében adják át a gyerekeknek, de a legrászorultabbaknak személyesen szállítják ki a szeretetszolgálat munkatársai. Nyíregyházán az Adventi forgatagban a Speciális Mentők várják a felajánlásokat, december 19-én 17 óráig. A Cipősdoboz akció legnagyobb ünnepségét, a gálát pedig Budapesten, a Nemzeti Múzeumban tartják. Ez pénteken 14 órakor kezdődik.

Z. Pintye Zsolt