Csak lassan melegszik az idő, a 30 fok még messze van

Hétfőn kezdetben felhősebb, helyenként borongósabb időre számíthatunk. Hajnalban még többfelé mérhetünk 10 fok alatti minimumokat. Délnyugaton délelőtt kisebb eső is előfordulhat, északkeleten ezzel szemben inkább a záporok, zivatarok lesznek jellemzők. Délután szakadozottabb lehet a felhőzet, sokfelé a nap is kisüthet, északon, északkeleten maradhat a záporokkal tarkított idő. A Dunántúlon megélénkül az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Hegycsúcsainkon és a délnyugati esős tájakon pár fokkal ennél is hűvösebb lehet az idő.

Kedden kevesebb záporra van kilátás, leginkább északon, északkeleten alakulhat ki csapadék, kis eséllyel még egy-egy zivatar is előfordulhat. Délkeleten lesz felhősebb az idő, egyúttal azonban errefelé lesz a legenyhébb is az idő, 26-28 fokos maximumokkal. Itt mérsékelt, máshol élénk, északnyugaton pedig erős északias szélre számíthatunk, mely méginkább csökkenti a hőérzetet. Délutánra 22 és 28 fok közé melegedhet a levegő, de hegycsúcsainkon ennél hűvösebb értékeket is mérhetünk.

Szeles szerda

Szerdán előreláthatólag a Dunától keletre borús, helyenként esős idő ígérkezik, a Duna vonalának környezetében záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak. Nyugaton lehet több órás napsütés, de záporok errefelé sem kizártak. Az északi, északkeleti szél mindenütt élénk lehet, időnként megerősödik. Átmenetileg megtorpan a melegedés, egy térségünk fölé helyeződő magassági hidegcseppnek köszönhetően mindössze 17-24 fokos maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön szintén szeles időben lehet részünk. Megnövekszik a felhőzet, záporok, zivatarok, de helyenként eső is előfordulhat. 20-27 fok valószínű.

 

Forrás: idokep.hu