Csak „természetesen”
A minap, amikor a mérlegre álltam, szinte üvöltötték a számok, hogy „keresd elő a futócipődet és azonnal kezdj magaddal valamit!”. Igaza van, még nyár sincs, de már az úszógumi a derekamon, és ez nem az a felfújható, könnyen leereszthető fajta. Nincs mit tenni, a melegítőt előkapartam a szekrény mélyéről és felhúztam a szinte alig használt sportcipőmet. Irány a Sóstói-erdő.

A baráti körömben sokan dicsérik a Sóstói-erdőt, mert csendes és autózajtól mentes a környezet, mi több, ott homokon lehet futni, ami sokkal egészségesebb. Mivel nem lakom hozzá közel, így bemelegítésként kibicajoztam. Ahogy az erdei játszótérhez értem, gyermekzsivaj zengte be az erdőt. Lelakatoltam a kerékpáromat az első szimpatikus fához és elővettem a fülhallgatót. Zene be, világ ki. Egy kis nyújtózkodás a kínzó izomláz elkerülése végett, és neki is vágtam. Sokan járnak ide kocogni és kerékpározni is, kicsik és nagyok egyaránt.

A sport nem korfüggő, pláne, ha futásról van szó. Egy idős hölgy szaladt el előttem, mellette kiskutyája próbálja tartani a tempót. A kialakított ösvények mentén haladtam. Csak a lélegzetemet hallottam, és ahogy szól a zene a fülemben. Megpihentem az egyik kis padon, és ittam egy korty vizet. Levettem a fülhallgatót, figyelmesen hallgattam a madarak csicsergését. Megnyugtató volt nézni, ahogy a fák lombjai lengenek a meleg szélben, s a lemenő nap fénye fátyolként borult az erdőre. Csodaszép. Velem szemben, egy hatalmas bükkfán fakopáncs kopácsolt, az avarban pedig fekete rigók és verebek kaparásztak, fürödtek a porban. Ébredezik a természet.

Zöldül az erdő, nyílnak az apró virágok. Akárhova néztem, vérehulló fecskefüvet láttam a fűben, így most már tudom azt is, hova kell jönnöm szemölcsgond esetén. Mély lélegzetet vettem, összeszedve minden erőmet. Tovább indultam. Nem tudom pontosan mennyi idő volt, míg elértem a Sóstógyógyfürdő állomás síneit, de talán 6-7 zeneszám ment végig. Talp-sarok, irány vissza. A visszavezető út hamarabb eltelt, a tempón is gyorsítottam, már rámsötétedett. Mire hazaértem, kellemesen elfáradtam, és még elalvás előtt végigpörgettem a fejemben az élményeket, amit egy kielégítő futás alkalmával szereztem a Sóstói-erdőben.

TELEKOM VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁS NYÍREGYHÁZA – ÁPRILIS 25.

Az országban már több megyeszékhelyen megrendezték a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ahol a helyiek és a megyében lakók is boldogan képviselték magukat és örültek városuk szépségeinek. Nyíregyházán idén először rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, ahol a résztvevők 3 kilométert futhatnak városuk csodás helyein. Most Nyíregyházán a sor, hogy megmutassa: az itt lakók szeretik városukat és sportosak is! Április 25-én, szombaton teljen meg a Kossuth tér minden korosztály képviselőivel, hogy együtt legyenek és együtt élvezzék lakóhelyük szépségét. Töltsétek idén ezt a napot családotokkal, barátaitokkal vagy iskolatársakkal és fussátok körbe a város legszebb pontjait! Idén öltözzetek Ti is az esemény pólójába, és fussátok le a 3 kilométeres távot! A Kossuth térről 11 órakor induló rajt előtt közös bemelegítéssel várunk! Bővebb info: www.futanet.hu

Keresztesi Szabina