Családbarát tábor – Az önkormányzat idén is kiemelt figyelmet fordít a munkavállalóira

Június utolsó hetében az önkormányzatnál dolgozók gyermekei korosztályos bontásban, szervezett programokkal teli táborban vehettek részt. Nyíregyháza önkormányzata a „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” elnevezésű program keretében idén is kiemelt figyelmet fordított munkavállalói támogatására. A munka-magánélet egyensúlyának elősegítése érdekében az „Együtt a családokért!” projekt keretében a tavaszi és a nyári szünetben gyermekprogramokkal segíti dolgozóit.

A Családbarát címmel sokadik alkalommal büszkélkedő nyíregyházi önkormányzat az „Együtt a családokért!” elnevezésű pályázati projekt keretében a tavaszi és nyári szünetek idején gyermekprogramokkal segíti az önkormányzatnál dolgozókat. A családbarát programsorozat részeként június utolsó hetében a munkavállalók gyermekeit tábor keretében izgalmas programok várták, többek között mozi- és bábszínház-látogatások, zeneterápiás foglalkozások, kutyaterápiás bemutatók és interaktív élmény- és kézműves foglalkozások.

„Jellemzően munkanapokra szervezzük a gyerekprogramokat. Június utolsó hetének 5 munkanapját választottuk ki a táborra. Mindennap közel 50 gyerek van az önkormányzat épületében, számukra szervezünk korosztályos bontásban programokat. Jellemzően 6 és 14 éves korosztály közötti gyermekekről beszélünk, a korkülönbség miatt figyelembe kell vennünk, hogy nem ugyanaz az érdeklődési kör és az igény, úgyhogy a kézműves foglalkozásoktól, az egyszerű játékokon keresztül a robotikáig nagyon széles spektrumon mozog a kínálatunk”

mondta Korpai Tibor programkoordinátor.

A családbarát programok között megtalálhatjuk a „Chill and Bike” különleges test- és léleksimogató rendezvényt is, amely kifejezetten a gyermekes szülők számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, vagy az „Apa-fej-tágító” programot is, amely szintén kisgyermekes férfiak részére nyújt szakmai támogatást a családi szerepek és a mindennapi kihívások kezelésében tréner segítségével. Az események során a kötődés, a minőségi idő eltöltése és az önbizalom fejlesztése került előtérbe. Jászai Menyhért alpolgármester hangsúlyozta, az önkormányzat számára kiemelten fontos a munkavállalói jóléte, ezért a programszervezés támogatástól függetlenül is kiemelkedő fontossággal bír számukra.

„Az önkormányzat minden esztendőben szervez családi programokat. Ez kiemelt számunkra, függetlenül attól, hogy van-e hozzá pályázati forrás, vagy éppen kapunk díjat vagy sem. Nagyon fontos, hogy a családok, az itt dolgozó munkatársak a munkába járást, a nyári gyermekfelügyeletet, a gyerekekről való gondoskodást össze tudják hangolni. Ezen túlmenően nemcsak a szünetekre koncentrálunk, hanem egyébként is figyeljük azokat a lehetőségeket, hogy mikor tudnánk a dolgozóknak még jobb körülményeket teremteni”

nyilatkozta Jászai Menyhért alpolgármester.

Az önkormányzat által támogatott ingyenes gyermektáborok Nyíregyháza lakosai számára is elérhetőek, amelyek 5 helyszínen zajlanak párhuzamosan a nyár folyamán. Jelenleg még van lehetőség jelentkezni néhány tábori turnusra.