Családi meseváros és arcfestés a Helló Nyíregyházán!

Aki innen a Korzó felé sétál, egy Családi Mesevárosba érkezik, ahol óriási, színes, mesebeli forgatag fogadja a látogatókat. Ebben a családi játéktérben mindenki kedvére alakíthatja, festheti, díszítheti saját mesebeli házát és gyarapíthatja a folyamatosan épülõ Családi Mesevárost. A város építésénél játékmesterek várnak minden dolgos, ügyes kezû alkotni vágyót. Az alkotásban elfáradt gyermekek a Muzsikáló Mesekuckóban pihenhetnek egy kicsit. De virtuális valóság szimulátor, óriáscsúszda, hajó légvár, mesekörhinta, water ball – vízen járó labdák, játszóház is várja az érdeklõdõket.

LÉGY TE A HŐS!

Akik a megyei könyvtár felé sétálnak, azokat Könyvsziget várja szabadtéri könyvtárral és olyan színes programokkal, mint a készségfejlesztõ népi játékok, a „Légy te a hõs” játék, ahol arcfestéssel és mesedíszlet-fotózással a gyerekek népszerû mesealakokká és regényhõsökké válhatnak. De lesz mesés memóriajáték, kézmûves foglalkozás és puzzle játék is. S a vonzó programok mellett mintegy ajándékként, ezen a napon ingyenes lesz a beiratkozás a város minden könyvtárában. S ezzel még nincs vége a meglepetéseknek, hiszen ingyen elvihetõ könyvekkel ajándékozzák meg a Könyvsziget látogatóit, s természetesen idén sem maradhat el a Csi-hu-hu vonatozás.

HELLÓ FIATALOK! HELLÓ NYÍREGYHÁZA! SENKI SE HAGYJA KI...

A Takarékpalota és a Korona Hotel elõtti téren vásári forgatag – virág, zöldség-gyümölcs, lekvár, méz, sajt –, arcfestés és madárkiállítás vár mindenkit.
A Bethlen Gábor utcát a honvédség technikai bemutatója (harcjármû, felderítõ jármû, fegyverbemutató), szimulátor és toborzósátor teszi izgalmas helyszínné. A Mosoly utczában a Városalapítók szobránál az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja és a hellonyir­egy­haza.hu weboldal kerül a fiatalok számára elérhetõ közelségbe.
Az Ifjúság utczában, ami a Dózsa György utcán várja majd a fiatalokat, 16 kitelepülõ szervezet kínál hasznos idõtöltést. A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, a Nyíregyházi Egyetem HÖT, a Labor Café, a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkatársai mellett sok érdekességgel készül a megyei ifjúsági önkormányzat, a Human-Net Alapítvány, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, de a megyei és városi rendõrkapitányság, és például a drogambulancia is.