Csata a Pécs ellen - a Hepp Kupában élvonalbeli játékosok ellen játszanak a kosarasok

 A Salgótarján, az Oroszlány, a Pécs és a Nyíregyháza jutott idén a férfi kosárlabda Hepp Kupa négyes döntőjébe. A finálét Debrecenben, a Magyar Kupa döntővel együtt rendezik. Szombaton kerül sor az elődöntőkre, a Blue Sharks pedig a Pécs ellen léphet pályára. Nem ígérkezik könnyűnek a találkozó, mivel a pécsiek az „A” csoportos együttes fiókcsapataként szerepelnek, így élvonalbeli játékosokat is bevethetnek. Nehéz felkészülni belőlük, mert nem lehet tudni, kik alkotják majd a keretet.

- Biztos, hogy „A” csoportos játékosok is szerepelnek majd ellenünk. Az első csapattal készülnek a pécsi keret tagjai, ezért komoly játékerőt képviselnek. Sokkal jobban kell játszanunk, mint legutóbb a Honvéd ellen, és képes rá az együttes, ezért a héten sokat foglalkoztunk a játékosok lelki felkészítésével - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató, Nyíregyháza Blue Sharks

A mérkőzéseket a Főnix Csarnokban rendezik, a Hepp Kupa meccsekre pedig nem kell belépőt váltani. Az elődöntők során a Nyíregyháza a második találkozót vívja, így szombaton 13 órától kezdődik a Pécs elleni meccs. A klub megfelelő létszám esetén szurkolói buszt indít, itt jelentkezni a Blue Sharks technikai vezetőjénél lehet. Az elődöntők győztesei másnap az arany, a vesztesek a bronzéremért játszhatnak. Egy éve Győrben rendezték a négyes döntőt, akkor a cápák a harmadik helyen zártak, most szeretnének előrébb lépni.

Dankó László