Csehországban folytatódik a kamion EB

A nyári szünet után ismét felpörögnek az események a kamion Európa-bajnokságon, a hétvégén a csehországi Most-ban folytatódik a sorozat. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert magabiztosan vezet összetettben a bajnokság felénél, 13 győzelmet aratott eddig, és 233 pontot szerzett.  A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta több mint ötven pontos előnnyel előzi meg a német rivális Jochen Hahnt, a harmadik helyen álló Sascha Lenz pedig már 102 pontos hátrányban van a címvédőhöz képest. 

- Egyéni és csapatbajnoki címek tekintetében is van olyan aki többet szerzett nálunk, ezért nagyon szeretném, ha a Révész Racing válna minden idők legsikeresebb kamion EB csapatává, én pedig minden idők legeredményesebb versenyzője lennék. Ez motivál. Ehhez még legalább két sikeres év kell, és bízom abban, hogy csapat szinten még tovább tudunk fejlődni – mondta Kiss Norbert.

Bár nagy előnnyel vezet a MOL által is támogatott magyar pilóta, egy percig nem lehet hátradőlni, Hahn ugyanis szintén nagyon gyors. A hétvégi cseh pályát viszont jól ismeri Kiss Norbert, többször tesztelt is a versenyidőszakon kívül itt. A 4.2 km hosszú aszfaltcsíkot 21 kanyar tarkítja. Pénteken a szabadedzésekkel kezdődik a program, majd szombaton 12.00 órától és 16.10-től lesz a két verseny. Vasárnap újabb két futam következik 13.15-től és 16.50-től. A hétvégére zömében napos időt jósolnak, de futó záporra van esély, amely még izgalmasabbá teheti a versenyt.