Csütörtöktől fagyos reggelek váltják a havat

Csütörtökön eleinte északkeleten még előfordulhat jelentéktelen hószállingózás, a középső országrészben pedig párásan, ködösen indulhat a nap. Hajnalban országos fagyra készülhetünk, északkeleten még enyhébb értékeket, máshol -9, -3 fok körüli minimumokat mérhetünk. Nyugaton több napsütés ígérkezik, a keleti tájakon egész nap borús maradhat az idő. Napközben mérséklődik, estére legyengül és déliesre fordul a szél. A legmelegebb órákban 1-5 fokot mérhetünk.

Pénteken szintén az ország nagy részén fagyos reggelre ébredhetünk, -7 és -1 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek, párásság legfeljebb a keleti határ mentén valószínű. Napközben többfelé gyenge havazás, havas eső, délnyugaton jelentéktelen csapadék kialakulhat, túlnyomóan felhős idő lesz jellemző, a déli tájakon süthet ki pár órára a nap. A délnyugati szelet északon időnként élénk lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 1-6 fok között alakul, nyugaton és délen mérhetjük a magasabb értékeket.

Felemás hétvége

Szombaton ismét többfelé pára-, ködfoltok fordulhatnak elő a reggeli órákban, a légmozgás egész nap mérsékelt marad. Csapadék estig nem valószínű, több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk. Fagyos, -8, -2 fokos hajnalt követően, délután 2-7 fokot mérhetünk.

Este északnyugat felől előreláthatólag újabb csapadéktömb éri el hazánkat, vasárnap a nap első felében többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, felhős, szeles idő ígérkezik.

 

Forrás: idokep.hu