Csütörtöktől kézbesítik a nyugdíjprémiumot és a nyugdíj-kiegészítést

Csütörtöktől kézbesítik a nyugdíjprémiumot és a nyugdíj-kiegészítést több mint két és fél millió magyar nyugdíjasnak. A költségvetés biztosítja a kifizetésekhez szükséges összesen 600 milliárd forintot – hívta fel a figyelmet Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán.

Ahogy arról korábban a hirado.hu is beszámolt: a héten kezdődik a novemberi nyugdíjak kézbesítése, emelt összeget kap mindenki. A 80 ezer forintos prémium mindenkinek jár, ahogy az infláció miatti kiegészítés is. Átlagosan 100 ezer forinttal több az októberi összeghez képest.

A kormány negyedszer fizet nyugdíjprémiumot 2017 óta. Idén minden eddiginél többet, 80 ezer forintot utal majd át a Magyar Államkincstár, illetve visz ki a postás az érintetteknek, függetlenül attól, hogy kinek mekkora ellátás jár. Ez azt jelenti, hogy az állam 250 milliárd forint pluszpénzt folyósít majd hozzávetőleg két és fél millió nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek. A rekordprémium kifizetését a magas gazdasági növekedés teszi lehetővé.

 

Forrás: hirado.hu