Cukiságokat hozott a Jézuska a Nyíregyházi Állatparkba – Íme a videó!

 

Kicsit ellenállt, kicsit nyávogott, de végül hagyta magát a fekete színű jaguárbébi, hogy megvizsgálják. Sárga színű ikertestvérével együtt az állatorvos kezei közé kerültek karácsony első napján, aki megállapította, hogy mindketten kislányok. Ezt követően gyógyszert és egyedi elektronikus azonosítót is kaptak. Az is kiderült, hogy később már nem sok esély van az ilyen vizsgálatok elvégzésére, mert a jaguárok nemcsak a természetben, hanem fogságban is rendkívül veszélyesek.

A jaguár az állatkerti környezetben a legveszélyesebb nagymacskafajnak tekinthető. Azt vettük észre, hogy a ketrecben ők vadásznak ránk a legjobban, illetve zárt térben őket a legnehezebb elérni, megközelíteni állatorvosi vizsgálat szempontjából.

– árulta el dr. Papp Endre, igazgatóhelyettes.

 

Az egyik sárga, a másik fekete

 

A plüssállatokhoz hasonlító ikrek jó húsban vannak és kiváló egészségnek örvendenek. Szüleik két éve érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba. Az apuka és anyuka is korábban francia állatkertekben éltek. Ide kifejezetten szaporítási célból kerültek. A természet játéka, hogy a jaguárbébik egyike az anyukájuk, míg a másik az apukájuk színét örökölte.

Az állatpark mindig törekedett arra, hogyha egy fajnak többféle színváltozata létezik, bemutassuk azt a nagyközönségnek. Ezért a nőstényünk fekete, míg a hím sárga színű és most az ikrek közül az egyik a papa, míg a másik a mama színét örökölte. A látogatók az ő cseperedésüket tudják majd megtekinteni.

– fogalmazott Révészné Petró Zsuzsa.

 

Az Andok-kalandok kifutóban láthatók

 

A jaguárbébik egyre kíváncsibbak és már követik az anyjukat, bárhová is menjen. Ez jó hír lehet a látogatóknak, mert ha enyhül az idő a jaguármama valószínűleg elhagyja majd a rejtekét és akkor a kicsik is követni fogják. Ha így lesz, akkor pedig bárki megcsodálhatja az ikreket az Andok-kalandok kifutójában.

 

Z. Pintye Zsolt