Debrecent is meghódítja a nyíregyházi "Sunshine"

A szokásoknak megfelelően, idén is VIDOR Fesztiválon ünnepli meg a születésnapját a Sunshine FM rádió pénteken. A közelgő eseményről kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy a rádió szorosabb együttműködésbe kezd a Móricz Zsigmond Színházzal. Emellett a rádió bővüléséről is szó esett, amelynek köszönhetően a Sunshine FM már a megyehatárokon túl is egyre több helyen lesz elérhető.

Korábban a Sunshine FM rádió születésnapi rendezvénye a VIDOR Fesztivállal egy időben, de attól különböző helyszínen zajlott. A szervezők néhány éve úgy döntöttek, hogy egyesítik a két eseményt, és mindkettőt Nyíregyháza főterén, a VIDOR keretein belül tartják meg. Így a városlakók és a rádió hallgatói egy helyen és egy időben élvezhetik a két rendezvény színes programjait. Nyíregyháza belvárosában a Kossuth téren felállított nagyszínpad ad helyet a szülinapnak, majd a parti a Sunshine VIDOR Kertben folytatódik.

„Az elmúlt néhány évben a Sunshine Rádió és a Móricz Zsigmond Színház közötti kapcsolat egyre szorosabbá vált, különösen a VIDOR Fesztivál keretein belül. Már az együttműködés kezdetén is éreztük, hogy a két rendezvény – a Sunshine Rádió születésnapi eseménye és a VIDOR Fesztivál – kölcsönösen erősítheti egymást, és a tárgyalások során felmerült az ötlet, hogy összekapcsoljuk őket. Eleinte kis színpadon gondolkodtunk, de most már sikerült eljutnunk oda, hogy a nézők a nagy színpadon is láthatják a Sunshine FM születésnapi buliját. Nagy öröm számomra, hogy ezt meg tudtuk valósítani, és bízom benne, hogy a nézők is élvezni fogják. Ez az együttműködés remélhetőleg tovább emeli majd a rendezvények színvonalát és még gazdagabbá teszi a kulturális élményeket” – részletezte Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A sajtótájékoztatón Balogh Béla, a Sunshine Rádió Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Birthday Nighttal le is zárul egy korszak a cégük életében, ugyanis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nemrég nyertesként hirdette ki a rádiót a debreceni frekvencia pályázatán. Nyíregyháza után Debrecenben is hallható lesz a Sunshine FM, a 93,5 MHz-en. Debreceni indulásukkal egy kicsit a térség fúziója is megvalósul, hiszen mostantól a Nyíregyházán már jól ismert helyi információk mellett, Debrecen és térségének hírei is helyet kapnak a műsoraikban.

„A pályázati támogatásnak köszönhetően a Sunshine FM mostantól két frekvencián, Debrecenben és Nyíregyházán is hallható, ami jelentős előnyöket nyújt a térség számára. Ezáltal a térség lakói szélesebb körben férhetnek hozzá a műsorainkhoz, nem csupán Nyíregyházán, hanem a környező településeken is. Hasonlóképpen, Debrecenben is elérhetjük a helyi közönséget és az ott élőket. Ez a terjeszkedés bővíti hallgatói táborunkat, és lehetővé teszi, hogy a térség hírei jobban áramoljanak. Emellett olyan helyi események, mint a Nyíregyházán megrendezett VIDOR Fesztivál, potenciálisan vonzhatnak látogatókat más településekről, például Debrecenből. Ez a fejlesztés tehát hozzájárulhat a két város és a térség közötti szorosabb együttműködéshez, erősítve a helyi közösségeket és elősegítve a kulturális kapcsolatok építését” – mondta el Balogh Béla.

Az eseményen Balogh Béla, a Sunshine Rádió Kft. ügyvezetője és Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója aláírtak egy együttműködési szerződést. A megállapodás célja a következő színházi évad és a VIDOR Fesztivál közös szervezésének és lebonyolításának támogatása.