Defibrillátort kapott a rozsréti Váci Mihály Általános Iskola

A helyszín kiválasztásakor több szempontot is figyelembe vettünk. Az intézményben mind labdarúgásban, mind szivacs kézilabdában működtetünk csapatokat. Több éves kapcsolatunk van velük. Fontos szempont volt, hogy a mentőállomáshoz képest, talán ez az egyik legmesszebb lévő intézmény. Ha bekövetkezik a baj és szükség van egy ilyen eszközre, minden perc számíthat. Az eszköz használatára egy itt dolgozó testnevelő már ki van képezve, de a többi pedagógus számára is biztosított a lehetőség a defibrillátor helyes, szakszerű használatának elsajátításához. Az eszköz rendelkezik felnőtt és kifejezetten gyermekek számára fejlesztett tappancsokkal is. Abban bízunk, hogy sosem lesz szükség rá, de ha mégis akkor lényeges, hogy ne csak a belvárosban legyenek ilyen életmentő készülékek. Ez volt az első átadásunk de nemsokára másik, külső városrészben lévő intézménynek is adunk át ilyen félautomata defibrillátort.

mondta el Szilvási István, a Monbebe Kft. szakmai igazgatója.

A térség számára kiemelt fontosságú lehet egy ilyen eszköz, mivel a baj bekövetkeztekor minden perc számíthat. Köszönjük a lakosok nevében is a segítséget, hogy egy ilyen eszköz lehet elérhető közelségben lakókörnyezetünkben.

– egészített ki Vassné Harmann Gyöngyi önkormányzati képviselő.

Szeretnénk minden nyíregyházinak és minden Monbebésnek Áldott Karácsonyt és boldog új évet kívánni! Hajrá Monbebe! Hajrá Nyíregyháza!

– zárta beszédét Szilvási István szakmai igazgató.