Délelőtt esős, délután napos lehet a pünkösdvasárnap
Délelőtt esős, délután napos lehet a pünkösdvasárnap

A következő napokban, vasárnap és a jövő hét első napjaiban igen változatos időben lesz részünk, eső, zápor, zivatar több helyen, több alkalommal várható – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég. Délelőtt főként a déli megyékben, később viszont már másutt is szakadozottá válik a felhőtakaró, késő délutántól pedig egyre nagyobb területen kiderül az ég – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé valószínű eső, zápor, majd késő délutántól jelentősen csökken a csapadék esélye. Főként az Alföldön zivatarok is kialakulhatnak.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet napközben nagy területen élénk, erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben 20 és 25 fok közé is felmelegedhet a levegő. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Átmenetileg mindenhol megszűnik a csapadék és kiderül az ég, majd hajnalra délnyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Reggelre több helyen képződhet pára, illetve sekély köd. Az éjszaka második felére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban többnyire 2 és 10 fok között alakul.