Délelőtt sokfelé várható zápor, zivatar, délután már csak elvétve lehet csapadék
Délelőtt sokfelé várható zápor, zivatar, délután már csak elvétve lehet csapadék

Délelőtt sokfelé várható zápor, zivatar, délután már csak elvétve lehet csapadék, hétfőre viszont mindenütt felszakadozik a felhőzet, napos idővel, akár 27 fok körüli maximális hőmérséklettel kezdődik a hét.

Kezdetben túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, majd délután északnyugat felől lassan vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, inkább már csak keleten valószínű csapadék.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, egy-egy erősebb zápor környezetében lehet csak átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos keleti tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb várható. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka folyamán délen és keleten is felszakadozik, csökken majd a felhőzet, az országban nagy területen kiderül az ég, csapadék nem lesz. Főként az Alföldön ködfoltok képződhetnek, a légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11 fok között várható, északon lesz a hidegebb, délen az enyhébb idő.

Holnap napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és változó mennyiségű – inkább délen a több – fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.