Desszertet keres a vasárnapi ebéd mellé? Almás béles!
Fotó: illusztráció/internet

hirdetés

A tökéletes vasárnapi ebéd Magyarországon három fogásból áll: leves, főétel, desszert. Ha még nincs ötlete az utolsóhoz, akkor segítünk az almás béles receptjével. Puha, omlós, és garantáltan pillanatok alatt elfogy az asztalról.

 

HOZZÁVALÓK:

 

Tésztához:

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

15 dkg margarin

15 dkg cukor

1 tojás

Tejföl

 

Töltelékhez:

1-2 kg alma

citromlé

15 dkg cukor

Fahéj

 

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Az almákat megpucoljuk, kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a 15 dkg cukorral, valamint ízlés szerint a fahéjjal. Ezt követően megpároljuk.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk.
  4. A tepsibe belehelyezzük az első lapot, megszórjuk kekszmorzsával, majd ráhalmozzuk a megpárolt almát és végül befedjük a második lappal.
  5. Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.