hirdetés
A tökéletes vasárnapi ebéd Magyarországon három fogásból áll: leves, főétel, desszert. Ha még nincs ötlete az utolsóhoz, akkor segítünk az almás béles receptjével. Puha, omlós, és garantáltan pillanatok alatt elfogy az asztalról.
HOZZÁVALÓK:
Tésztához:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
Tejföl
Töltelékhez:
1-2 kg alma
citromlé
15 dkg cukor
Fahéj
ELKÉSZÍTÉSE:
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
- Az almákat megpucoljuk, kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a 15 dkg cukorral, valamint ízlés szerint a fahéjjal. Ezt követően megpároljuk.
- A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk.
- A tepsibe belehelyezzük az első lapot, megszórjuk kekszmorzsával, majd ráhalmozzuk a megpárolt almát és végül befedjük a második lappal.
- Villával megszurkáljuk, majd 200 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.