Diákolimpia - újabb érmeseket köszöntöttek a Megyeházán

 A Magyar Diáksport Szövetség a 2017/2018. tanévben immár 31. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpia eseménysorozatát. A Diákolimpia, mint a magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyrendszerében, mintegy 280 000 tanuló vesz részt a 6 és 18 év közötti korosztályban, 18 sportágban, nemenként hat korcsoportban.

Az eseménysorozat keretein belül 2018. április 7-én került megrendezésre Budapesten a Torna Diákolimpia ,A’ kategória, ahol a Nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett. 

- A legutóbbi "B" kategóriás verseny után ezúttal az "A" kategóriában indult csapatunk, ahol még erősebb gyakorlatokat kellett bemutatni, és igazolt sportolók is rajthoz álltak. Büszke vagyok a fiúkra, mert évek óta kitartóan dolgoznak, sokan már óvodás korban elkezdték a tornát - mondta Nagy József testnevelő. 

2018. április 17-én Gödöllőn a Mezei Futás Diákolimpia országos döntőjét rendezték, ahol Szabó Hunor, a Kodály Zoltán Iskola diákja megnyerte kategóriáját. 

- 2500 méteren álltam rajthoz és nagy taktikai csata volt. A cél előtti szakaszon óriási mentális erőt éreztem, ennek köszönhetően egy nagy hajrával sikerült győznöm. Nagyon köszönöm mindenkinek aki segítette a felkészülésemet - mondta Szabó Hunor. 

A fiatal sportoló pár hete úszásban is bejutott az országos döntőbe, és most sem pihenhet, atlétikában a 600 méteres síkfutásban indul rövidesen. 

- Tudtuk a verseny előtt, hogy kik lehetnek a riválisok, és azt kértem Hunortól, tartsa velük a lépést. Ezt nagyon fegyelmezetten betartotta, és elsőként szakította át a célszalagot. Mindez azért is nagy dolog, mert mezei futásban egy-egy kategóriában 200-240 gyerek áll rajthoz a döntőben - mondta Kisgáti Istvánné testnevelő, aki Hajnal Máriával együtt igyekezett felkészíteni Hunort. 

A sportolókat Baracsi Endre, a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke is köszöntötte. 

- Nagyon büszkék vagyunk a fiatalokra. A tornászokat nem először köszönthettük, de remekül szerepeltek a közelmúltban az úszók, asztaliteniszezők is, és bízunk abban, hogy még folytatódik a jó sorozat - mondta Baracsi Endre.   

TORNA DIÁKOLIMPIA® ORSZÁGOS DÖNTŐ 
Csapat: I. korcsoport

2. Nyíregyháza Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn

Gurály Zalán, Yaacov Yarden, Váczi Levente, Yaacov Tomer, Szűcs Áron, Bora Máté

IV. korcsoport

5. Nyíregyháza Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyak. Ált. Isk. és Gimn

Szilágyi Attila, Gurály Tamás, Rontó Milán, Magyar Zsombor, Molnár Levente, Vadas Vince

Mezei Futás DIÁKOLIMPIA® ORSZÁGOS DÖNTŐ 

Fiú III. korcsoport 2500 m
1.SZABÓ Hunor Nyíregyháza, Kodály Zoltán Általános Iskola

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos