Díjat kapott a Fenyves

A 460 hektáros bakti erdő közepén található egykori csárda története 1963-ra nyúlik vissza. A helyi vendéglátósok akkor döntötték el, egy házias konyhával működő, népszerű éttermet hoznak létre. Az 1980-as évekre a Fenyves lett az egyik legnépszerűbb csárda, az itt készített babgulyás pedig legendássá vált. 2002-ben új tulajdonosa lett a Fenyvesnek. A Krivács család úgy döntött, a babgulyás marad, de emellett szállodát és konferencia-központot is építettek wellness szárnnyal. A házias ízek mellett pedig egyre nagyobb hangsúlyt kapott a modern, minőségi gasztronómia kialakítása. A Magyar Turizmus Minőségi díjat pedig éppen az újító szándékért és a folyamatos kiváló színvonalért kapták meg. A Fenyvest a nyíregyháziak is kedvelik, nagyon sok pár itt tartja a lakodalmát.

Z. Pintye Zsolt