Díjazták a tehetségeket
A Megyei Tehetségnap díjátadó gáláját rendezte meg az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központja a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában. Általános és középiskolai kategóriában adták át a Kiváló Felkészítő-Tehetséggondozó Tanár, és a Kiváló Versenyző-Tehetség Díjakat.

Megtelt a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyterme a Megyei Tehetségnap díjátadó gálájára. Az ünnepséget immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központja. Intézményvezetők és fenntartók javaslatai alapján a legtehetségesebb diákra, valamint a legtöbb tehetséget felkészítő tanárra lehetett szavazni az elmúlt két tanév eredményei alapján.


A TEHETSÉGET MENEDZSELNI KELL

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, a tehetségnapi díjkiosztó gála tanárnak és diáknak is egyaránt elismerést ad, hiszen a mai világban valamire specializálódni és azt jól végezni hatványozottan fontos dolog. Tehetségesnek lenni egy adottság, de hogy ez kiteljesedjen, ahhoz egy jó tanári felismerésre és a további menedzselésre is szükség van.


A Megyei tehetségnapon általános és középiskolai kategóriában, két-két Kiváló Felkészítő-Tehetséggondozó Tanár, és a Kiváló Versenyző-Tehetség Díjat adtak át.

Az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központja egy különdíjat is odaítélt, Nyíregyháza Önkormányzata pedig a tehetséggondozás támogatása jegyében két különdíjat ajánlott fel.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a 110/2016. (IV.28.) számú határozatával a „Nyíregyháza Kiváló Pedagógusa” „Margócsy Emil-díj” kitüntetést adományozott három olyan pedagógus részére, akik munkájukat kiemelkedő eredményességgel végzik.

A kitüntetést Braun Mária a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője,

Gutyán Tamásné a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tagintézmény-vezetőhelyettese,

és Dr. Murányiné Csorba Zsuzsanna, a Nyíregyházi Kölcsei Ferenc Gimnázium tanára vehette át.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése további tizenöt pedagógus kiemelkedő tevékenységét ismerte el az Oktató-Nevelő Munkáért Vietórisz József-díj kitüntetéssel az alábbiak szerint:

Kitüntetést vett át:

a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára, Béres Mária

a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma és kollégiuma tanára, Dr. Egriné Opauszky Eszter,

a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium tanára, Győri Izabella,

a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény óvodapedagógusa, Hegedüs Józsefné,

a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola igazgató-helyettese, Kaszásné Tóth Judit,

a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola tanára, Dr. Kerekesné Kádár Marianna,

a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézmény tagintézmény-vezetője, Kindruszné Stefán Erika,

a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Ling Béláné,

a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanítója Mészáros Edit,

a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kertvárosi Csicsergő Tagintézmény óvodapedagógusa Nagyné Kórik Edit,

a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézmény tagintézmény-vezetője Názon Sándorné,

a Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményegység vezetője Pankotayné Szarvadi Katalin,

az Eszterlánc Északi Óvoda Állomás úti Telephely óvodapedagógusa Selymes Magdolna Mónika,

a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola tanára Tóthné Braun Hajnalka,

valamint a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanára Vargáné Nemes Ildikó Marianna.

Szoboszlai Tibor