Dióbelet kaptak a Nyíregyházi Állatpark lakói

Dióbéllel kínálták ma a papagájokat a Nyíregyházi Állatparkban. Ez most a friss csemege, amit az állatkert ajándékként kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságától.

 

65 KILÓ DIÓBELET KAPTAK AZ ÁLLATOK

 

65 kilogramm dióbelet foglaltak le az ukrán határon, amit Beregsuránynál egy gépkocsival illegálisan akartak behozni Magyarországra. Dióbelet ekkora mennyiségben nem lehet behozni az országba, az árut ezért elkobozták. A lefoglalt áruk kereskedelmi forgalomba nem hozhatók, azokat meg kell semmisíteni. A NAV a dióbelet a Sóstón élő állatoknak ajánlotta fel.

További képekért kattintson a fotóra!

– Már korábban is volt kapcsolatunk a Nyíregyházi Állatparkkal – mondta Soltész József, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának vezetője. – Lefoglalt húsféleségeket már több alkalommal adományoztunk az állatoknak. Úgy gondoltuk, hogy a dióbél is jó lenne az állatoknak, kaphatnak belőle a madarak, és úgy tudom, hogy ez a majmoknak is a nagy kedvence. Ezért döntöttünk úgy, hogy a dióbelet az állatparknak adjuk, ezzel is csökkentjük az élelmezésre fordított költségeiket.

 

A PAPAGÁJOK ÉS A MAJMOK KAPJÁK A CSEMEGÉT

 

A több zsák dióbél átadása után azonnal kiderült, jó helyre került az adomány, amelyet örömmel fogadott a Nyíregyházi Állatpark.
– Mindennek nagyon örülünk – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója –, a dióbélnek különösen, hiszen azt nagyon sok madár és majom szereti, és nem olcsó. Úgyhogy nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét kerül hozzánk megsemmisítésre lefoglalt áru. Régen nagyon sok csempészárut kaptunk. Ma már szigorúbbak a szabályok, amit valószínűleg tudnak azok, akik illegálisan szeretnének behozni valamit, úgyhogy sok mindent nem hoznak be, mostanában csak elvétve kapunk valamit, de ha a lefoglalt áru ehető és állatoknak való, mindig gondolnak ránk.
A dióbélből az állatpark 50 arapapagája és 100 jákópapagája csemegézhet majd, de kapnak belőle a majmok is, akik minden nassolnivalót nagyon szeretnek.

F. A.

(Fotó: Trifonov Éva)